Sport

2016.11.17. 15:26

Labdarúgó NB I - Orosz Pál nem tartja vízválasztónak a Vasas elleni rangadót

Budapest - Orosz Pál nem tartja sorsdöntőnek a Ferencváros labdarúgócsapatának szombati, az éllovas Vasas elleni bajnoki rangadóját, ahogy nem tart a játékvezető személyétől sem.

Budapest - Orosz Pál nem tartja sorsdöntőnek a Ferencváros labdarúgócsapatának szombati, az éllovas Vasas elleni bajnoki rangadóját, ahogy nem tart a játékvezető személyétől sem.

A két csapat között öt pont a különbség, azaz az FTC veresége esetén nyolcpontos távolságra kerülne az angyalföldiektől, ugyanakkor az együttest működtető gazdasági társaság vezérigazgatója úgy gondolja, semmiképpen nem lesz vízválasztó a bajnoki cím szempontjából a meccs.

"Még csupán november van, messze még a bajnokság vége" - mondta az MTI-nek csütörtökön a sportvezető. - "Nyilván ez egy fontos mérkőzés a csapat számára, győzelemmel két pontra közelíthetjük meg a Vasast, ugyanakkor nem történik tragédia akkor sem, ha nem nyerünk."

Orosz Pál kérdésre válaszolva a mérkőzést vezető Kassai Viktorról is említést tett. A 2011-ben a világ legjobb játékvezetőjének megválasztott szakember a Ferencváros Újpest elleni szeptemberi rangadóján (3-3) nagy visszhangot váltott ki ténykedésével, a vezérigazgató azonban már azt követően is jelezte, hogy a hiba benne van a játékvezetésben és nem feltételez szándékosságot mögöttük.

"Kassai Viktort Magyarország egyik legjobb, ha nem a legjobb játékvezetőjének tartom, éppen ezért szerintem kizárt, hogy kétszer egymás után rossz napot fogjon ki" - jegyezte meg Orosz Pál a rangadó bírójáról, aki szerinte hazai és nemzetközi szintén is rendszeresen bizonyítja kiváló képességeit. - "Az Újpest elleni meccsünkön egyszerűen nem volt jó passzban, ez előfordul, de elmondhatom, hogy egyáltalán nem aggódunk a személye miatt."

Orosz Pál emlékeztetett rá, hogy hamarosan hosszabb pihenő következik a játékosoknak, majd januártól indul az átfogó felkészülés, amely után a csapat szerinte jól fog teljesíteni.

"Nyáron rövid felkészülés állt a csapat rendelkezésére, az Európa-bajnokságra és a Copa Americára összesen hét játékost adott a klub, ami közrejátszott a gyengébb eredményekben" - hangsúlyozta. - "Nem is olyan régen még senki sem lett volna elégedetlen, ha a bajnokság ezen szakaszában harmadik helyen áll a Fradi, persze a legutóbbi szezonban elkényeztettük a szurkolóinkat. A cél természetesen a bajnoki cím, s biztos vagyok benne, hogy egy jó felkészülés után remek tavaszt produkálunk majd."

A Vasas-Ferencváros találkozót a kispesti Bozsik Stadionban rendezik szombaton 18 órától.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!