Sport

2016.11.01. 19:23

Gólzáporos első hazai siker

Debrecen - Már többször is eredményes volt idegenben a DEAC férfi futsalcsapata, egyetlen vereséggel a hátuk mögött jelenleg a fiúk a legjobbak az NB II. keleti csoportjában.

Debrecen - Már többször is eredményes volt idegenben a DEAC férfi futsalcsapata, egyetlen vereséggel a hátuk mögött jelenleg a fiúk a legjobbak az NB II. keleti csoportjában.

DEAC - SZIE 9-2 (2-1)

2016. 10. 31. Debrecen, férfi NB II. futsal, keleti csoport, 7. forduló

Elek Gergő: Rányomta a mérkőzésre a bélyegét, hogy az ellenfél 6 játékossal érkezett. Az első félidőben az új támadásunkat próbálgattuk: eléggé akadozik még a gépezet, ez a szerzett gólokban meglátszik. A második félidőben ki tudtuk próbálni az 5 a 4 elleni támadásunkat, ami már egészen jól sikerült. Majd visszatértünk a régi módszerhez, ami felszabadította a játékosokat, ezáltal kialakult a nagy különbségű végeredmény. Külön örülök, hogy fiataljaink is szóhoz jutottak, amit gólokkal háláltak meg.

A meccsen a hétfői összecsapásig 5-ből 5-ször vereséget szenvedő SZIE vette fel a küzdelmet a debreceniekkel. A gödöllőiek az első öt körben (meccsenként) átlagosan 6-3-ra kaptak ki, vagyis a hazaiak számítottak esélyesnek, hiszen az Elek-legénység csak egyszer kapitulált, a többi összecsapását hozta. Ezt az esélyt csak növelte az a tény, hogy a DEAC a jó egészségbenn lévők közül egy komplett kezdő és két második sort tudott felvonultatni, míg a gödöllőiek mindössze egy cserével álltak fel.

Jó alkalom volt ez a meccs arra, hogy a DEAC gyakorolja az új elemeket, amelyeket versenyhelyzetben lehet a legjobban tesztelni. A hétfői mérkőzés első találatára azonban 8 percet kellett várni. A félidő derekán a csapatkapitány Kasuba volt eredményes - kinyitva a gólzsákot. Vagy legalábbis azt hihettük - ám igazán a második játékrészben lendültek bele a hazaiak.

A szünetig voltaképp teljesen kiegyenlített volt a mérkőzés, legalábbis a számokat nézve. Kasuba után Pallai is betalált (2-0), de erre az ellenfél részéről Annus kétszer válaszolt: először még az első játékrészben, később pedig a másodikban (2-2).

A fordulás után egy darabig még tartotta magát a bátran küzdő SZIE csapata, aztán a DEAC elintézte a meccset. Először 3 perc alatt háromszor, majd 5 perc alatt négyszer találtak be az ellenfél kapujába a srácok.

Pallai duplázott, Kántor mesterhármast ért el, de Kasuba, Buka, Balás és Katona is utat talált a hálóba a labdával.

A DEAC 12 ponttal a 3. helyre jött fel a bajnoki tabellán.

November 7-én Berettyóújfaluban lép pályára legközelebb a DEAC: megyei rangadó következik a Mezei-Vill II. gárdája ellen.

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!