Sport

2016.11.16. 17:33

Folytatódik a „kéziügy”

Debrecen - A DVSC Kézilabda Kft. sajtóközleményt jelentetett meg az Érd elleni meccsel kapcsolatban.

Debrecen - A DVSC Kézilabda Kft. sajtóközleményt jelentetett meg az Érd elleni meccsel kapcsolatban.

Mint azt már megírtuk, a Magyar Kézilabda Szövetség Etikai és Fegyelmi Albizottsága egymillió forint pénzbüntetéssel, továbbá három hazai bajnoki mérkőzésre szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeinek viselésére kötelezéssel sújtotta a DVSC Kézilabda Kft.-t, az október 12-én lejátszott DVSC-TVP–Érd mérkőzésen, illetve azt követően elhangzott szurkolói megnyilvánulásokért. A fegyelmi határozat még nem jogerős, és mint azt a kézisek hivatalos honlapja írja, az ellen fellebbezést kíván előterjeszteni a klub.

Provokáció, személyeskedés

Az üggyel kapcsolatban a DVSC sajtóközleményt jelentetett meg, amelyből az alábbiakban részleteket közlünk.

Az érdi csapat feljelentése eredményeként indult fegyelmi eljárásról (...) a bulvár médiában eddig megjelent tájékoztatások több esetben olyan egyoldalú tényállításokat tartalmaztak, amelyek nem feleltek meg teljes mértékben a valóságnak. (...) Ezzel összefüggésben kénytelenek vagyunk a jelen közleményünkben a történteket a mi szemszögünkből, de mégis a tényekre alapozva bemutatni.

Sajnálatos, hogy a mérkőzés lefújását követően az érdi csapat vezetőedzőjével, Szabó Edinával szemben sértő, személyeskedő rigmus hangzott el a szurkolóink egy része felől. Ezen rigmust sportszerűtlennek és a kézilabdapályára nem illőnek tartjuk. (...)

Ezért a DVSC Kézilabda Kft. elnézést kér Szabó Edinától és mindenki mástól, akit az említett rigmus felháborított. Leszögezzük, hogy a sportszervezetünk elismeri és tiszteli Szabó Edina magas szintű szakmai munkáját, tudását, visszautasítja az őt ért sértő bekiabálást, ennek tartalmával semmilyen módon nem tud azonosulni. (...)

A fegyelmi eljárás során felmerült olyan adat, hogy az érdi csapat vezetőedzője, kifejezetten a közönség felé intézett nem éppen sportszerű megnyilvánulásaival provokálta a szurkolókat, és közvetlenül ezen magatartása váltotta ki a szurkolók reakcióját. A sportszakember e magatartását vélhetően szintén a szövetség fegyelmi testülete fogja kivizsgálni és elbírálni egy másik eljárásban, amelynek a megtörténtéig a konkrét megnyilvánulásokról – a vizsgálat eredményessége érdekében – nem kívánunk nyilatkozni. (...)

(...) Egy mérkőzés alatt és azt követően, az edzők a saját sportszervezetük képviselőjeként tevékenykednek, magatartásukkal a saját klubjukat minősítik, a megnyilvánulásaikkal pedig közvetlenül képesek befolyásolni a szurkolók reakcióit.

Visszautasítják

Éppen ezért határozottan visszautasítunk minden olyan magatartást is, amikor egy sportszakember – akár a mérkőzésen, akár azt követően – felelőtlenül és sportszerűtlenül, tudatosan hergeli, provokálja a közönséget. (...)

A DVSC Kézilabda Kft. által rendezett hazai mérkőzéseken a legnagyobb rivális csapatok sportszakembereit, sportolóit sem szokta inzultus érni, senki nem érzi magát veszélyben vagy fenyegetve. (...)

Ezen túlmenően a DVSC Kézilabda Kft. továbbra is fenntartja azon rendkívül sikeres, egyedülállónak tekinthető intézkedéseit, amelyek célja, hogy a mérkőzéseinken minél több gyermek és család kilátogasson. Az idei szezonban bevezetett gyermekmegőrzőnk népszerűsége és a nézők pozitív visszajelzése azt mutatja, hogy jó úton járunk, a többi klubbal összevetve, nemcsak a nézőszámban, de ebben is kiemelkedő eredményeket értünk el” – áll a debreceni kézilabdaklub hivatalos közleményében.

HBN


Debrecen – A női kézilabda NB I. 5. fordulójában a DVSC-TVP az Érd együttesét fogadta szerdán 20.30-tól a Hódosban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.


Debrecen - Horváth-Pásztor Bettinának elévülhetetlen érdemei vannak az Érd elleni pontszerzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!