Sport

2016.11.12. 08:51

Esélyeshez méltón, tíz góllal nyert a Füred

Balmazújváros - A Balatonfüred együttesét látta vendégül a Kőnig Rendezvénycsarnokban pénteken este, a férfi kézilabda NB I. 9. fordulójában a Balmazújváros.

Balmazújváros - A Balatonfüred együttesét látta vendégül a Kőnig Rendezvénycsarnokban pénteken este, a férfi kézilabda NB I. 9. fordulójában a Balmazújváros.

Meghúzták a meccs elejét a vendégek, már 4-0-ra vezettek, mikor Tomics révén szépítettek az újvárosiak. A félidő derekára tovább nőt a Füred előnye, 11-2-t mutatott az eredményjelző a 15. percben. A szünetben sem kellett aggódniuk Csoknyai István tanítványainak, 8-17-es állásról kezdődött a második játékrész. A folytatásban is egyértelmű volt a Veszprém megyeiek fölénye, a Balmaz tehetetlen volt esélyesebb riválisával szemben. A Balatonfüred végül sima, 33-23-as sikert aratott.

Füzesi Ferenc alakulata legközelebb majd csak november 22-én, kedden 18 órától lép pályára, amikor is a Szeged látogat Újvárosba.

HBN


A tények

BALMAZÚJVÁROSI KK–BALATONFÜREDI KSE 23–33 (8–17)

Balmazújváros, 700 néző. V: Andorka, Hucker

BALMAZÚJVÁROS: Paul – Tomics 2, SZTOJANOVICS 5, Szimovics, Katzirz, HANTÁK 3, TEMESVÁRI 5. Csere: Pajkó, Bagi (kapusok), Bali, István, VRANAC 5, Balázs S., Kekezovics 2 (2), Vahnovics, Teleki 1. Edző: Füzesi Ferenc

BALATONFÜRED: FAZEKAS – Gábori 2, KASPAREK 4, SZEMJONOV 3, DEBRECZENI 8, GYŐRI M. 9 (1), Varsandán. Csere: Risztanovics (kapus), Gerdán, Kancel, Petrovszki 2, Németh 2, IVANOVICS 3, Déber, Nemes. Edző: Csoknyai István

Az eredmény alakulása: 4. perc: 0–4. 19. p.: 2–12. 27. p.: 7–15. 39. p.: 12–24. 46. p.: 13–27. 58.p.: 18–31

Kiállítások: 6, ill. 2 perc

Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1

Füzesi Ferenc: – A játék minden elemében fölénk nőtt a Balatonfüred. Már az első félidőben el tudott lépni tíz góllal. Görcsösek voltunk, kevés olyan villanásunk volt, amely hasonlít a kézilabdára. Nem sikerült ritmust találnunk, pedig mindent megtettünk.

Csoknyai István: – Nagy különbséggel sikerült nyernünk. Tisztességes, korrekt csatát vívtunk. Nekünk ma minden sikerült, nem tudom, mikor lőttünk harminchárom gólt idegenben, jó volt a támadójátékunk. Jól kezdtük a mérkőzést, könnyű gólokkal tudtunk ellépni. Tartottunk ettől a mérkőzéstől, de jól játszottunk, örülök a győzelemnek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!