Sport

2016.11.16. 14:54

Az egységben rejlik a Püspökladány ereje

Püspökladány - Fülöp Andrásnak boldogságot jelent, hogy az ősszel tizenöt tanítványa is gólt ünnepelhetett.

Püspökladány - Fülöp Andrásnak boldogságot jelent, hogy az ősszel tizenöt tanítványa is gólt ünnepelhetett.

A Püspökladány labdarúgói optimistán várhatják a Szertár Sportbolt megye II. Déli csoportjának tavaszi folytatását. A gárda veretlenül zárta az őszi szezont, tizenegy mérkőzéséből kilencet sikerrel vívott meg, míg a Nagyrábé és a Konyár ellen remivel zárult az ütközet. A téli szünetre listavezetőként vonuló ladányiak 29 egységgel rendelkeznek, a második helyen a Báránd áll, amelynek négy pont a hátránya az éllovassal szemben.

Nem lefutott

– A bajnoki cím megszerzését tűztük ki magunk elé a rajt előtt – nyitotta a beszélgetést Fülöp András, a Püspökladány vezetőedzője. – Emellett a vezetőség azt is célként fogalmazta meg, hogy minél több tehetséges ifjút építsünk be az együttesbe. Legnagyobb erősségünknek a csapategységet tartom. A keretben öt-hat rutinos játékos szerepel, ők irányt mutatnak a fiataloknak. Szerencsére remek közösség alakult ki, ami nem csak a gyepen, hanem azon kívül is megmutatkozik. Az őszi bajnokik közül a bárándi találkozóról vannak a legszebb emlékeim. Riválisunk otthonában a srácok szívüket-lelküket kitették a pályára, a csupa szív futball 2–1-es győzelemmel párosult. Mi kaptuk a legkevesebb gólt, emellett a DEAC II. mögött a Püspökladány a második legeredményesebb egylet. Számomra különösen örömteli, hogy a negyvenhárom találatunkon tizenöt futballista osztozik. Kedden, csütörtökön, valamint pénteken tartottam edzéseket. Próbáltam olyan időpontokat találni, amelyeken a lehető legtöbben részt tudnak venni, a pénteki foglalkozások rendszerint „telt házzal” zajlottak. A mérkőzéseinkre általában ötven-száz ember látogatott ki. Bízunk benne, hogy ha tavasszal folytatjuk a jó szereplésünket, növekedni fog a nézőszám. Az első helyünk ellenére nem vár ránk könnyű tavasz. Úgy gondolom, a Báránd és a Komádi sem mondott le az aranyéremről, de a többi alakulatot sem szabad lebecsülni. Ha sikerülne megszereznünk a bajnoki trófeát, vállalni fogjuk az indulást a megye I-ben. Mindenképpen erősítenünk kell ahhoz, hogy egy osztállyal feljebb is eredményesek legyünk, főleg a támadószekcióba érkezhetnek új emberek.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!