Sport

2016.10.27. 17:07

Vidáman szállhattak ki a hullámvasútból

Balmazújváros - Bakos Bencéék nem sokáig „veregethetik a vállukat” a kupabravúr után, hiszen hétvégén fontos bajnoki következik.

Balmazújváros - Bakos Bencéék nem sokáig „veregethetik a vállukat” a kupabravúr után, hiszen hétvégén fontos bajnoki következik.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő megvédte a Hajdú-Bihar megyei labdarúgás becsületét: Feczkó Tamás legénysége egyedüli gárdaként képviselte régiónkat a Magyar Kupa 7. fordulójában, és az élvonalban edződő Paks ellen hazai pályán sikerült kivívniuk a legjobb 32 közé jutást. A szerdai mérkőzést egy hullámvasúthoz lehetne a legjobban hasonlítani, az újvárosiak az 51. percben kétgólos fórra tettek szert, ám az atomvárosiak nem törtek össze, és szűk negyedórával később már 2–2 állt az eredményjelzőn. A mindent eldöntő találat a 83. minutumban született, amelyet a korábban öngólt vétő Bakos Bence jegyzett.

Szolid ünneplés

–Az első félidőben a mi akaratunk érvényesült, jól sikerült védekezésből támadásba átlendülnünk – kezdte az összegzést Bakos Bence. – Miután 2–0-ra módosítottuk az eredményt, átadtuk a területet ellenfelünknek. Ekkor érezhető volt, hogy a vendégek az NB I-ben szerepelnek, mivel magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, a döntéseket rövid idő alatt hozták meg. A szélről érkezett egy beadás, amelyet szögletre akartam menteni, viszont balszerencsém volt, az öngólomnak köszönhetően szépített riválisunk. Rövid ideig összetört ez a peches mozdulat, de sikerült felállnom a padlóról. A paksiak olyan szituációt követően egalizáltak, amelyre az edzőnk a videózás során felhívta a figyelmünket. Döntetlennél a tolnaiknál volt a lélektani előny, ám megőriztük a tartásunkat. Szerencsére amit a sors elvett tőlem, azt a győztes találatomnál visszaadta. Minden meccsen egységes csapatként játszunk, ha valaki szorult helyzetbe kerül, a társ kisegíti, szerintem ezzel tudtuk búcsúztatni a Paksot. A szurkolóinknak szeretnénk köszönetet mondani, újra kitettek magukért, a buzdításukból erőt tudtunk meríteni a nehezebb időszakok során. Természetesen boldogok voltunk a továbbjutás miatt, de nagy ünneplésre nem került sor, hiszen vasárnap újabb bajnoki vár ránk, a Budaörs ellen a három pont begyűjtése a célunk. Hogy milyen ellenféllel lennék elégedett a következő körben? Őszintén megmondva, nincs kívánságom, bárkit is kapunk, ott akarunk lenni a legjobb tizenhat között.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!