Sport

2016.10.12. 13:22

Parádézott a Bushido Szerencsen

Debrecen-Józsa - A tizenöt józsai versenyző húsz érmet karatézott össze.

Debrecen-Józsa - A tizenöt józsai versenyző húsz érmet karatézott össze.

Két kupát hozott haza a Hajdú Bushido Karate Sport­egyesület a III. Szerencsi SKS Ippon Shobu Felkészülési Országos Bajnokságról. Az egyiket egyéni teljesítményéért a kilencéves Őri József Béla, a másikat az egyesület az eredményességéért. A két Őri duplázott, 2-2 egyéni aranyat hozott.

A Kulcsár Anita Városi Sportcsarnokban rendezték meg a viadalt, a mezőny erős volt, több mint 20 csapat összesen 210 nevezést adott le, a tizenöt józsai shotokan karatéka 20 érmet nyert. A karate hivatalos olimpiai sportággá válásának is szólt, hogy a bajnokság díszvendége Dr. Mészáros János, az MKSZ elnöke, a MOB alelnöke volt, továbbá Shihan Kozma Erzsébet és Shihan Juhász Ferenc MKSZ-alelnökök.

– Legfiatalabb érmes karatékánk alig ötéves, feljövőben van a 6-7 éves korosztály, országos viszonylatban már sokadszorra eredményesek a 9-13 közöttiek, újabban a középiskolás korosztályból is vannak versenyzőink, minden versenyen tarolnak a fekete öves 20 felettiek és szeniorok. Olimpiai sportág lett a karate, megérezték a gyerekek és a szülők az edzésprogramunkban rejlő lehetőséget – nyilatkozta Őri Krisztián, a Bushido elnöke.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!