Sport

2016.10.27. 15:44

Orosz Botond: dupla tripla!

Debrecen - Egy arany- és egy ezüst­érem a kecskeméti ob-ról.

Debrecen - Egy arany- és egy ezüst­érem a kecskeméti ob-ról.

A DSC-SI cselgáncsozója, Orosz Botond a tavalyi esztendő után idén is hibátlan maradt, a Diák B korosztályban induló 38kg-os versenyző a diákolimpia és a Magyar Kupa után a kecskeméti országos bajnokságon sem talált legyőzőre. A hírös városban megrendezett Diák B országos bajnokságon a Nagy István, Raus Tamás, Balogh Csaba edzőtrió által irányított fiatalok nem maradtak bajnoki cím nélkül: Orosz Botond (38kg) négy mérkőzésen négy győzelmet szerezve valóra váltotta a papírformát, aranyérmet szerzett. Süveges Bendegúz (32kg) a 2. helyen zárt súlycsoportjában, Magyar Attila (29kg) az 5., Kazamér György (41kg) 7. lett.

Az egyéni küzdelmek mellett csapatversenyen is kipróbálták magukat a hajdúságiak, akik a miskolciakkal közösen alkotta Észak-Kelet magyarországi régió gárdájának tagjaiként az elődöntőben, 5:4 arányban alulmaradtak Budapesttel szemben. A Debrecen-Miskolc „vegyes” erejét jól jellemzi, hogy az éremért magabiztosan, 6:3-ra verték a Közép-magyarországi régió csapatát.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!