Sport

2016.10.16. 14:48

Majdnem kiénekelték a sajtot a DEAC szájából

Debrecen - Majdnem elszórakozta az utolsó negyedre megszerzett tetemes előnyét a DEAC Kamilla Gyógyfürdő, de végül – ha nehezen is – érvényesítette a papírformát, és 3 ponttal legyőzte az Óbudai Kaszásokat.

Debrecen - Majdnem elszórakozta az utolsó negyedre megszerzett tetemes előnyét a DEAC Kamilla Gyógyfürdő, de végül – ha nehezen is – érvényesítette a papírformát, és 3 ponttal legyőzte az Óbudai Kaszásokat.

A debreceni kosarasok második hazai mérkőzésére is rengetegen kilátogattak, a közel nyolcszáz néző elégedetten nyugtázhatta, hogy másfél perc után már 6-0-t mutatott az eredményjelző. A vendégek trénere hamar reagált az eseményekre, s azonnal változtatott védekezésén, Brane Savicra külön védőt állított, míg a többieknek a területvédekezés volt a feladatuk. Meg is lett az eredménye, az Óbuda szép lassan felzárkóztak, sőt a negyed végén Nagy Szabolcs hárompontosával a vezetést is átvették (19-22).

A folytatásban mindkét gárda játéka kissé kapkodóvá vált, a hosszú kosárcsendet Lajsz Gergely törte meg. Sokáig döntetlen körüli volt az eredmény, majd a játékrész derekánál Varga Ádám második triplájával már 30-26-ra vezettek a hazaiak. Nagyon megnyomta az első félidő utolsó perceit Ferenczi Tamás csapata, stabil védekezés után ötletes támadásokat vezettek. Pék Dávid távolijával kétszámjegyűre duzzadt a differencia (38-27), a vendégek ki is használták második időkérésüket. A nagyszünetre két buta eladott labda miatt a Kaszások ismét látótávolságon belülre került, de a játék képe alapján nem volt min aggódnia a hazai szakmai stábnak.

Álmosan kezdődött a második félidő, ám a kispadról beszállók ismét lendületet hoztak a játékba. Opre Roland nagyon hasznosan szállt be, Pék Dávid és Varga Ádám pedig sikeres távoli dobásokkal jelentkeztek. Utóbbi triplájával a 30. percben már 17 egység is volt közte (64-47), ám a játékrész végén az ellenfélnek adományozott két büntető ismét bosszantó volt.

Az utolsó felvonásra a DEAC talán már a zsebében érezte a győzelmet, ám az óbudaiak Van der Meer vezérletével 8 pontra zárkóztak. Vérszemet kaptak Nagy Bálint tanítványai, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, a hajdúságiak sorra hagyták ki a helyzeteiket. Egy hárompontos és egy 2+1-es akció után már csak 3 volt közte (71-68), ám Farkas Attila ponterős játékának köszönhetően egy ideig még megnyugodhattak a hazai nézők. Egy utolsó nagy hajrához fogtak a fővárosiak, és fél perccel a vége előtt Vámos László távolijával mindössze egy pontra olvadt a különbség (74-73). Savic értékesített büntetői után az egyenlítésért támadhattak a vendégek, ám Kovács Imre szerzett labdája eldöntötte a találkozót. Ha nehezen is de hozta a kötelezőt a cívisvárosi csapat, de előreláthatólag egy hét múlva Miskolcon ennél koncentráltabb játékra lesz szükségük, ha nyerni szeretnének.

HBN


DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Óbudai Kaszások 77-74 (19-22, 22-11, 23-16, 12-25)

DEAC: Savic 11, Kósa 10/6, Molnár 11, Kovács 3/3, Farkas 18 cserék: Lajsz 4, Varga 12/12, Pék 6/6, Opre 2.

Ferenczi Tamás: A harmadik negyed végén 17 pontos vezetésnél valószínűleg már elhitték a fiúk, hogy ez már meg van, pedig külön felhívtuk arra a figyelmet, hogy az ellenfél harcmodorából adódóan az utolsó pillanatokig küzdeni fog. Sajnos könnyelmű megoldásokat választottunk, az emberfölényes helyzeteket, a ziccereket és az üres hármasokat egyaránt elhibáztuk. A riválisunk vérszemet kapott, és felgyorsított játékuknak és sikeres külső dobásaiknak köszönhetően újra nyílttá tudták tenni a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!