Sport

2016.10.30. 10:31

Levegőhöz jutott a Loki

Debrecen - A DVSC elbírta az emberhátrányt és az ellene befújt büntetőt, megérdemelten nyert Gyirmóton.

Debrecen - A DVSC elbírta az emberhátrányt és az ellene befújt büntetőt, megérdemelten nyert Gyirmóton.

Két nem túl rózsás helyzetben lévő együttes adott egymásnak randevút szombaton este a gyirmóti Alcufer Stadionban, hiszen a házigazdák a tizedik helyet foglalták el a tabellán, míg a Loki egy pozícióval előzte meg a házigazdákat. A debreceniek számára figyelmeztető jel volt, hogy Urbányi István alakulata az utóbbi időben nem kapott egy gólnál többet meccsenként, azaz gólzáporra ezúttal sem lehetett számítani.

Bombatámadás

Ehhez képest a DVSC, annak köszönhetően, hogy nekirontott ellenfelének, roppant hamar mattolta Sebők kapust. A szlovák válogatott csatár, Róbert Vittek szánta el magát 30 méterről egy jobblábas lövésre a nyolcadik percben és a labda elemi erővel vágódott a bal felső sarokba, bombagól!

Még fel sem ocsúdhattak a sárga mezesek, újabb találatot vitt be a Debrecen: Vittek passzolt a középen érkező Holmanhoz, aki 17 méterről szintén kipókhálózta a bal pipát.

A kétgólos vezetés birtokában sem adta át a területet a Gyirmótnak Leonel Pontes csapata, a hazaiak egyszerűen képtelenek voltak veszélyeztetni Danilovics kapuját. A 41. percben azonban nagyot változott a „leányzó fekvése”, miután Tőzsért egy rossz ütemű belépőt követően, talán túl szigorúan, leküldte a pályáról Vad II.

Danilovics remeklése

A második félidőre átszervezte a Gyirmótot a szakmai stáb, nagy elánnal támadott a vendéglátó, míg a hajdúságiak a védekezésüket igyekeztek stabilizálni. Nyomott az újonc és az 53. percben, egy az asszisztens által jelzett szabálytalanság után tizenegyeshez jutott. Az eddig is magabiztosan védő Braniszlav Danilovics azonban gyors vetődéssel hárította Kiss Máté büntetőjét.

A folytatásban Mészáros Karolnak és Holman Dávidnak is sérülés miatt kellett lemennie, Vitteket pedig fáradtság miatt hozta le a Loki portugál trénere, helyettük védekező típusú játékosok álltak be, kivéve Horváthot, aki egyedül próbált meg zavart okozni a hazai védelemben.

A 71. percben Madarászról lemaradt Szekulics és a hazai futballista könyörtelenül lecsapott a lehetőségre, ezzel élesedett a DVSC helyzete. A folytatásban hol Danilovics, hol pedig némi szerencse óvta meg a Lokomotív kapuját a góltól, azonban miután Pérsingert is kiszórta a bíró, már a Loki is szerezhetett volna újabb gólokat, de rossz döntéseket hoztak a fehér mezesek.

A Debrecen tehát behúzta a nagyon fontos mérkőzést, mégpedig megérdemelten, ha nincs Tőzsér Dániel kiállítása, izgulnunk sem kellett volna a három pontért. A következő Loki-meccsre szombaton a Nagyerdei Stadionban kerül sor, akkor a Mezőkövesd lesz az ellenfél.

HBN-TN


Mesterszemmel

Urbányi István: Úgy is fogalmazhatnék, hogy az első húsz percben szanaszét futballozott bennünket a Loki, akkor nagyon nem voltam elégedett. A második félidőben azonban már jó esélyünk volt minimum döntetlenre, akkor mi játszottunk jobban, azonban sajnos nem lett meg az eredménye. Gratulálok a debrecenieknek!

Leonel Pontes: Az első félidőben remekül játszottunk, nem kettő, hanem négy gólt kellett volna szereznünk. Ha kihasználjuk a lehetőségeinket, akkor nem kellett volna a végén izgulnunk az eredmény miatt. Emberhátrányban szervezetten védekeztünk és ha olykor szerencsével is, de megőriztük az előnyünket. Szerintem megérdemelten győztünk ma este.


OTP Bank Liga, 14. forduló

Gyirmót – DVSC 1–2 (0-2)

Gyirmót, Alcufer Stadion, 1013 néző. Vezette: Vad II. (Albert, Kepe)

Gyirmót: Sebők – Achim (Madarász, 62.), Bojovic, Jancsó (Nagy O., 83.), Présinger – Filkor, Kiss M. - Vass, Paku (Simon A., 61.), Sallói – Simon A.

DVSC: Danilovics - Jovanovic, Mészáros N., Brkovics, Bobko - Tőzsér, Filip - Mészáros K. (Horváth Zs., 69.), Holman (Nagy Z., 74.), Szakály – Vittek (Szekulics, 62.)

Gól: 0-1 Vittek (8.), 0-2 Holman (13.), 1-2 Madrász (71.)

Sárga lap: Achim (21.), Présinger (60.), Bobko (89.)

Piros lap: Tőzsér (41.), Présinger (81.)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!