Sport

2016.10.12. 07:41

Kupán vágták az Újvárost

Balmazújváros - Védekezés nélkül nincs továbbjutás: 33-28-ra kapott ki Füzesi Ferenc alakulata.

Balmazújváros - Védekezés nélkül nincs továbbjutás: 33-28-ra kapott ki Füzesi Ferenc alakulata.

A Mezőkövesd együttesével csapott össze a Balmazújváros a férfi kézilabda Magyar Kupa második fordulójában. Viszonylag sokan voltak kíváncsiak a kedd esti összecsapásra, bár közel sem volt tele a Kőnig Rendezvényközpont.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, 4-2-re is vezettek a kövesdiek, ám az újvárosiakat sem kellett félteni, átérezték a mérkőzés súlyát, és ekkor még tartani tudták a lépést a borsodi riválissal. Negyed óra elteltével már a hazaiaknál volt az előny, 7-6-ra ment a Füzesi-gárda. A folytatásban felváltva vezettek a csapatok, a Kövesdnél főként Szepesi villogott, a hajdú-bihariaknál inkább a csapatjáték dominált. Érezhető volt a nagy tét, elég keményen játszottak a felek, a játékvezetők nem is fukarkodtak a két percekkel, szorgosan szórták ki a kéziseket mindkét oldalon. Félidőben 16-14-et mutatott az eredményjelző a borsodiaknak.

Rögtön góllal nyitotta a második játékrészt a Balmaz, Bali volt eredményes, utána azonban semmi sem jött be az Újvárosnak, a vendégeknek ellenben minden, a 42. minutumban már hét volt közte, 23-16-ra vezettek Molnár Ferenc tanítványai. Ekkor mintha már fel is adták volna Balázs Sándorék, akik a hajrában sem tudtak megújulni, ennek pedig nem is lehetett más a vége, mint vereség. Végül 33-28-ra maradt alul a Balmaz, ezzel pedig eldőlt, hogy kiesett az MK-ból.

HBN


Férfi kézilabda Magyar Kupa, 2. forduló

Balmazújvárosi KK-Mezőkövesdi KC 28-33 (14-16)

König Rendezvényközpont, vezette: Bacs József, Bóna Szabolcs


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!