Sport

2016.10.02. 11:04

Kiütötte a Kispestet a DVSC-TVP

Debrecen - Fölényes győzelmet aratott a DVSC-TVP az újonc vendégeként.

Debrecen - Fölényes győzelmet aratott a DVSC-TVP az újonc vendégeként.

A bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC után az újonc Kispest ellen lépett pályára a DVSC-TVP. S nem csak ez jelentett óriási kontrasztot, hanem az is, hogy amíg a Főnix Csarnokban öt és fél ezer néző előtt kézilabdáztak Garbuzék, addig szombaton Soroksáron 300 néző volt a csarnokban, köztük mintegy negyven debreceni drukker.

Annak ellenére, hogy a debreceniek idegenben játszottak, egyértelműen favoritnak számítottak. Két Varsányi Nóra-gól vezette fel a meccset, a 13. percben már 10-5-re vezettek a cívisek. Bő tíz perccel később - hat kiállítást követően - nem változott a különbség, ekkor 15-10 volt az állás, a Debrecen javára. A piros-fehérek szélről nagyon eredményesek voltak Varsányi és Kelemen Éva révén, de Anna Punko és Karina Jezsikava is rendre betaláltak. A hazaiak nagyjából 20 percig bírták a tempót a Lokomotívval, ezt követően elhúztak a hajdúságiak, akik jól védekeztek és Horváth-Pásztor Bettina is remekül teljesített a kapuban. A félidőben 11 góllal mentek a lokisták, külön kiemelendő, hogy 30 perc után 22 gólnál tartottak Tone Tiselj tanítványai.

Nem álltak le

A szünet után nem változott a játék képe, a DVSC magabiztosan játszott, Marincsák jól irányított és gólerősen játszott, de a csapattársak is kivették részüket a gólszerzésből, mint például Bobana Klikovac, aki végül 6 találatig jutott. A cívisek teljesítményét dicséri, hogy a nagy különbség ellenére sem álltak le, mentek előre becsülettel. A mérkőzést végül 19 gólos különbséggel, 43-24-re nyerte a Loki.

A DVSC-TVP legközelebb október 12-én, szerdán 20.30-tól az Érd gárdáját fogadja a Hódos Imre-sportcsarnokban.

HBN


MESTERMÉRLEG

Béki Nagy Bertalan: Amíg bírtuk erőnléttel, tudtuk tartani a lépést, de ez egyelőre húsz percig elég.

Tone Tiselj: Tartottunk a mérkőzéstől, mert szerdán a Győr ellen játszottunk, s tudtuk, hogy a Kispest modern győri kézilabdát játszik. Játékosaim jól reagáltak erre, így elégedett vagyok. Amíg ellenfelünk erővel bírta jól játszott, utána kidomborodott a fizikai fölényünk, s hogy nekünk több minőségi játékosunk van.


ELIOS KISPEST NKK–DVSC-TVP 24–43 (11–22)

Soroksári Sportcsarnok, 300 néző. V: Nagy F., Turóczy J.

KISPEST: Nenezics – TAMÁS 5, Schneider 3 (2), Trizno 3, Fundák 3, Polics 3, Balog B. 1 (1). Csere: Brunner (kapus), Vadász, Kosik, Bárdi 3, Szerző, Felső 1, Kiss K. 1, Balogh V., Vígh 1. Edző: Béki Nagy Bertalan

DVSC: HORVÁTH-PÁSZTOR – VARSÁNYI 5 Sirián 2, Punko 3, Garbuz 2, Jezsikava 3, KELEMEN 7. Csere: Despotovics, MARINCSÁK 4, TÓTH M. 4, Siska 3 (1), Csáki 4, B. KLIKOVAC 6 Edző: Tone Tiselj

Az eredmény alakulása. 8. perc: 2–5. 10. p.: 4–5. 15. p.: 6–11. 25. p.: 10–16. 29. p.: 11–21. 40. p.: 17–28. 51. p.: 20–34

Kiállítások: 16, ill. 14 perc

Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!