Sport

2016.10.21. 12:45

Kezdődik az amerikai versenyek sora

Hamilton vagy Rosberg? – továbbra is ez a kérdés.

Hamilton vagy Rosberg? – továbbra is ez a kérdés.

A Forma–1-es mezőny Ázsiából elutazott az amerikai kontinensre: a hétvégén az autógyártás fellegvárában, az USA-ban, azon belül is a texasi Austinban állnak rajthoz a versenyzők. Lewis Hamiltonnak tavaly bejött az USA Nagydíj – egy drámai fordulatokkal és balesetekkel teli futamon megszerezte a győzelmet és ezzel harmadik világbajnoki címének boldog tulajdonosa lett. Bár Nico Rosberg második lett, mégsem tudta visszavenni világbajnokságbeli második helyét a bronzérmet begyűjtő Sebastian Vetteltől.

2016-ban nagy fordulat állt be a Mercedesnél: az évet Rosberg nyitotta jobb formában. Sorra nyerte a futamokat a német pilóta, majd a szezon közepén kettőt megnyert Hamilton (Monaco, Kanada) és Baku után ismét szerzett négy futamgyőzelmet. A szezon vége azonban ismét Rosbergnek kedvez, Hamilton a nyári szünet óta nem tudja összeszedni magát. Augusztus elején, Németországban még ő állhatott fel a dobogó tetejére, de azóta Rosberg csúcsteljesítményt nyújt (ötből négy versenyen nyert).

Idén a hétvégére napos, száraz időt jósolnak az időjárás jelentések, így ezúttal legalább ez nem nehezíti a csapatok dolgát. Az Amber PR beszámolója szerint a Pirelli a közepes, a lágy és a szuperlágy abroncsait viszi el az USA Nagydíj helyszínére. Ezek a gumik elég sokoldalúak ahhoz, hogy megbirkózzanak a pálya és az időjárás különböző kihívásaival. Ráadásul az eddigieknél gyorsabb köridőket eredményezhetnek.

Az 56 körös USA Nagydíj október 23-án, vasárnap helyi idő szerint 14 órakor (nálunk 21 órakor) veszi kezdetét Austinban (tv: M4 Sport). A pályarekordot Sebastian Vettel tartja 2012-ből, ideje 1 perc 39,347 másodperc.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!