Sport

2016.10.03. 16:20

Két pontba került a sok kihagyott helyzet

Balmazújváros - Feczkó Tamás szerint példás az a hozzáállás, amely a balmazújvárosiakat jellemezte a hétvégén.

Balmazújváros - Feczkó Tamás szerint példás az a hozzáállás, amely a balmazújvárosiakat jellemezte a hétvégén.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a Szeged 2011-Grosics Akadémia együttesével találkozott a Merkantil Bank NB II. 12. fordulójában. A vasárnapi összecsapáson sokáig úgy tűnt, a mumus - az előző idényben egyedül a Tisza-partiak tudták oda-vissza legyőzni az újvárosiakat - újra kibabrál Sigér Dávidékkal, hiszen Zádori Krisztián kilencedik percben lőtt góljával egészen a hajráig a csongrádiak vezettek. Ám a 92. minutumban jött a slusszpoén, ekkor a csereként beszálló Vólent Roland állította be az 1–1-es végeredményt. Érdekesség, hogy Klausz László gárdájának kapuja hat óra után rezdült meg ismét a másodosztályban. A reminek köszönhetően a hajdúságiak visszacsúsztak a táblázat második helyére, a listavezető Kisvárdától egy egység választja el a csapatot.

Nem adták fel

– A mérkőzés összképét figyelembe véve bosszantó, hogy nem sikerült diadalmaskodnunk – kezdte a beszélgetést Feczkó Tamás. – Jóval többet birtokoltuk a labdát, a házigazda alig-alig merészkedett át a térfelünkre. Nagyon sok ziccert puskáztunk el, emellett telibe trafáltuk a kapufát, valamint az üres kaput sem sikerült bevennünk. Továbbá a hazaiak kapusa, Szántai Levente több bravúros hárítással nehezítette meg az életünket. A fiúk az utolsó másodpercig küzdöttek az egyenlítésért, ezért feltétlenül dicséret illeti őket, bár ez a mentalitás mindig is jellemző volt a Balmazújvárosra. Szép ez a második pozíció, de előzetesen több ponttal kalkuláltam erre az időszakra. Ha a folytatásban olyan eredményeket érünk el, amelyre képesnek tartom a gárdát, akkor meglehetősen szépen fog alakulni az őszi szezonunk.

Fárasztó túrák

A bajnokságban legközelebb október közepén lépnek pályára az alakulatok, így az újvárosiaknak esélyük lesz az „akkumulátorok feltöltésére”.

– Sűrű hetek vannak a hátunk mögött. Rengeteg meccset kellett megvívnunk, ráadásul a hosszú utazások ugyancsak kimerítőek voltak. A játékosoknak két nap pihenőt adtunk, majd szerdától megkezdjük a felkészülést a Cegléd elleni bajnokira. A két klub jó viszonyának köszönhetően a hétvégén a DVSC otthonában lépünk pályára felkészülési mérkőzésen – zárta mondandóját a Balmaz trénere.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!