Sport

2016.10.18. 19:06

24 óra alatt két meccs vár a DHK-ra

Debrecen - A vezetőség két új hokis szerződtetésével próbálja felrázni a gödörben lévő hajdúsági alakulatot.

Debrecen - A vezetőség két új hokis szerződtetésével próbálja felrázni a gödörben lévő hajdúsági alakulatot.

A Debreceni Hoki Klub csütörtökön 18 órától a HK Beograd együttesét látja vendégül a MOL Ligában. A táblázat utolsó helyén szerénykedő szerbek tizenkét összecsapás során mindössze négy pontot tudtak összekaparni. A bajnokságban idén debütáló belgrádiak egyetlen győzelmüket a Sport Club Csíkszereda ellen aratták, az erdélyieket 6–3-ra múlták felül másfél hete. A hajdúságiaknak érdemes lesz figyelniük Hugo Turcotte-re, a kanadai jégkorongozó tizenhat találattal és négy gólpasszal vétette észre magát ebben a szezonban, a húsz egységnek köszönhetően a belgrádiak kanadai táblázatának az élén áll.

Vérfrissítés

A kilencedik pozíciót birtokló DHK-ról is túlzás lenne azt állítani, hogy fantasztikus formában lenne, mivel legutóbbi három bajnokiját elveszítette. A gyengébb szereplés miatt két orosz játékos érkezett az együtteshez: a kapus Jevgenyij Orlovnak Pleszkán Józseffel és Gyenes Dáviddal kell megküzdenie a csapatba kerülésért, míg a védelemben bevethető Valerij Szagyikovnak nem lesz ismeretlen a Debreceni Jégcsarnok, ugyanis a 25 esztendős hokis a cíviseket erősítette a 2014/15-ös idényben.

Berta Ákoséknak nem lesz sok idejük kiheverni a HK Beograd elleni bajnoki okozta fáradalmakat, hiszen másnap 18 órakor már a Ferencváros érkezik a Hajdúságba. Jevgenyij Muhin tanítványai a fővárosi zöld-fehérekkel legutóbb október elején mérték össze az erejüket, a gólgazdag találkozó a cívisek 7–4-es diadalával zárult. A sikerből a mesterhármasig jutó Sergey Kochetkov, valamint a duplázó Alexey Kosourov főszerepet vállalt, a DHK-szurkolók valószínűleg hasonló teljesítményt várnak az oroszoktól a pénteki ütközeten is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!