Sport

2016.10.06. 17:41

Akár esik, akár fúj, autóverseny lesz!

Debrecen - Még négyen pályáznak az abszolút kategória első helyére az utolsó viadala előtt.

Debrecen - Még négyen pályáznak az abszolút kategória első helyére az utolsó viadala előtt.

A KZ Invest Kupa ötödik, záró fordulóját rendezik vasárnap 9 órától Debrecenben, a Gázvezeték utcai salakstadionban. A főként amatőr ralisokból álló mezőny a cívisvárosi körversennyel kezdte a szezont ősszel, majd két nyíregyházi és egy kabai fordulót rendeztek eddig. A mindent eldöntő utolsó futam előtt óriási a várakozás a versenyzők és a szurkolók körében. A pilóták aktivitásáról annyit, szinte biztos, hogy a 130 résztvevőben limitált mezőny teljes lesz.

Több mint százan

A salakos autós száguldás népszerűsége abban rejlik, hogy versenykeretek között tehetik próbára tudásukat mindazok, akik kíváncsiak arra, mire képesek pilótaként és mit tud a „vasuk”. Valamennyi résztvevő három alkalommal állhat a rajtvonalhoz, három kört kell teljesíteni, majd a legjobb eredménnyel rangsorolják a versenybe. A szokásoknak megfelelően rengeteg farhajtásos autó gördül majd az oválpályára, ami azért fontos a nézők számára, mert ők nyújtják majd a legnagyobb látványt.

Lesz látnivaló

A záró fordulónak külön pikantériát ad, hogy több kategóriában is nyitott kérdés a dobogósok kiléte. A legnagyobb érdeklődéssel várt küzdelem Forgács Barna, ifjabb Nagy Lajos, Szikszai Béla és Szél Péter között várható az abszolút kategória első helyéért. Érdekes lesz látni Taskó Rodrigót, aki márkát váltott, s nem a megszokott BMW-jével, hanem Mercedesszel szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

Az időjárás remélhetőleg kegyeibe fogadja a versenyzőket és a nézőket, de – a szervezők közlése szerint – az eső sem jelenthet akadályt, mindenképpen megrendezik a versenyt. Sőt, a csúszós oválon még látványosabb versenyt láthat a közönség. Érdemes lesz jegyet váltani az eseményre, ugyanis a látványos száguldás mellett quadosok tartanak bemutatót, köztük az egykori remek küzdősportos, Kunkli Tivadar. Lesz sorsolás is, a nézők közül hosszú hétvégés tesztvezetést kap az egyik szerencsés egy autószalon jóvoltából. A délelőtt 9 órakor kezdődő salakos autóshow várhatóan 17 óráig tart.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!