Sport

2016.10.16. 13:40

Abszolút ledolgozható hátrány

Debrecen - Mindössze egygólos vereséget szenvedett a DVSC-TVP a Nantes otthonában EHF Kupa-mérkőzésen.

Debrecen - Mindössze egygólos vereséget szenvedett a DVSC-TVP a Nantes otthonában EHF Kupa-mérkőzésen.

Az Érd elleni, óriási küzdelmet hozó szerdai bajnokit követően szombaton Franciaországban volt jelenése a DVSC-TVP-nek, a debreceniek a Nantes vendégeként léptek pályára szombaton éjszaka. A debreceniek - közel négy év után újra a nemzetközi porondon - az EHF Kupa második körében bizonyíthattak, de egyáltalán nem számítottak esélytelennek, ugyanis az ellenfél nem kezdte túl jól a szezont, bár magabiztosan ütötte ki portugál ellenfelét az EHF Kupa előző körében, a bajnokságban négy meccsből hármat elbukott.

Fordulatos csata

A Loki jól kezdte a meccset, rögtön a vendégeknél volt az előny, ám a hazaiak gyorsan eszméltek, s felvették a meccs ritmusát. Fordulatos volt a találkozó, hol az egyik, hol a másik gárda vezetett. A franciák rendre betaláltak átlövésekből, amire Tone Tiselj vezetőedző kapust cserélt, s Horváth-Pásztor Bettina helyét Lajtos Nóra foglalta el. A játékrész hajráját a hajdúságiak bírták jobban, s kétgólos (14-12) előny birtokában mehettek pihenőre.

A második félidőben sem változott a játék képe, nagyon kiegyenlített volt a küzdelem, s több technikai hiba is borzolta a kedélyeket - mindkét oldalon. A vendéglátóknál a norvég Holta volt elemében, aki összesen 11-szer volt eredményes. A debrecenieknél nem volt ennyire kiugró teljesítmény, viszont többen nyújtottak átlagon felüli produkciót, Lajtos több lövést is hárított, Sirián Szederke és Karina Jezsikava 4-4 találatig jutott, ugyanúgy ahogy Siska Pálma, aki valamennyi büntetőjét értékesítette. Az utolsó percekben még vezetett a DVSC, ám a hazaiak egyenlítettek, majd egy időn túli hétméteressel 24-23-ra megnyerték a mérkőzést.

A DVSC-TVP egygólos hátrányba került a debreceni visszavágó előtt, de ez a különbség egyértelműen ledolgozható a fantasztikus cívis szurkolótábor előtt! A lokistáknak egy hetük van a felkészülésre, mivel a továbbjutást eldöntő találkozót szombaton 21 órától játsszák a Hódosban.

HBN


Mestermérleg

Jan Basny: Örülök, hogy ilyen jó mérkőzést láthatott közönségünk. A továbbjutás kérdése még teljesen nyílt, az a csapat léphet majd a következő fordulóba, amelyik kevesebbet hibázik a visszavágón.

Tone Tiselj: Ez volt a csapat első mérkőzése Európában, s az eredménnyel elégedett lehetek, bár azt meg kell jegyezni, hogy ennél sokkal jobban is tudunk játszani. Ez volt az első félidő, s ha levonjuk ennek a találkozónak a tanulságait, kijavítjuk hibáinkat, akkor továbbjuthatunk Debrecenben.


EHF KUPA, 2. FORDULÓ (A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT), 1. MÉRKŐZÉS

NANTES LAHB (francia)–DVSC-TVP 24–23 (12–14)

Nantes 3800 néző. Vezette: Braseth, Sundeth (norvégok)

NANTES: CALLAVÉ – Escribano 2, Sztoiljkovics 2, Mandret 1, COATANEA 3, CLAVEL 3, HOLTA 11 (4). Csere: Pierson (kapus), Chesnau, Marchal, Ekoh 1, Ahanda 1. Edző: Jan Basny

DEBRECEN: Horváth-Pásztor – Varsányi 2, PUNKO 3, Garbuz 2, SIRIÁN 4, JEZSIKAVA 4, Kelemen 2. Csere: LAJTOS (kapus), SISKA 4 (4), Tóth M., Deszpotovics 1, Csáki, Marincsák 1. Edző: Tone Tiselj

Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–3. 11. p.: 6–4. 17. p.: 6–7. 22. p.: 7–10. 29. p.: 12–12. 35. p.: 16–15. 44. p.: 20–18. 52. p.: 20–21

Kiállítások: 6, ill. 12 perc

Hétméteresek: 4/4, ill. 4/4


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!