Sport

2016.09.14. 20:10

Szégyenteljes blama a nagy építkezés közepette

Debrecen - A DVSC nem tudta kiverni NB III-as ellenfelét és máris búcsúzott a Magyar Kupa küzdelmeitől.

Debrecen - A DVSC nem tudta kiverni NB III-as ellenfelét és máris búcsúzott a Magyar Kupa küzdelmeitől.

Az összeállításokat elnézve inkább a DVSC vette komolyabban az ETO FC Győr otthonában megrendezett szerdai Magyar Kupa-találkozót, hiszen míg a vendéglátók erősen tartalékos kezdővel álltak ki, addig a Lokiban több válogatott játékos is helyet kapott. Nyilván a zöld-fehérek elsődleges célja a bajnokságban való jó szereplés, vagyis minél hamarabb osztályt válthassanak, a Debrecen pedig talán kihasználta az alkalmat, hogy még jobban összerázódjon a nemrég kicserélődött tagságú csapat. Mindenesetre Szilvási Péter és Könyves Norbert is ott lehetett a gyepen, akik bajnokin még nem futballoztak a Lokiban.

Stabil ETO

Mintegy ezer néző előtt indult útjára a labda, az ETO hadrendjén rögtön látszott, hogy inkább a stabilitást tartják szem előtt Kabát Péterék, ennek megfelelően kezdődött a találkozó. Nyomott a DVSC, de csak mérsékelten, míg egy ellentámadás után Rácz lövésénél kellett kapaszkodnia Danilovicsnak. A válasz sem késett sokat, egy ízben a zöldek a gólvonalról mentettek, majd Tőzsér lökete okozott gondot Horváth kapusnak.

A félidőt egy zseniális Holman szabadrúgás zárta, az agilis középpályás lövését kitornázta a hálóőr a jobb felső elől.

Szünet után jött a hideg zuhany, a két csere, Szabó és Magasföldi összehozta az ETO-gólt: előbbi beadását utóbbi négy védő között pöccintette a hálóba. A lokisták átlövésekkel próbáltak operálni, majd jött a kettős csere Pontestől: Horváth és Bobko jött Völgyi és Könyves helyett. Késve csipkedte magát a Debrecen, próbálkoztak ugyan a vendégek, de a Győr a kapufát is eltalálta a vezetése után. A meccs legnagyobb helyzetét Djelmic hagyta ki, amikor közelről a kapusba püfölte a labdát.

Beszorította az ellenfelét a Pontes-gárda, de semmit sem tudott újítani a játékán, miközben a Győr gólokat szerezhetett volna egy-két ellentámadásából.

A vége kiesés lett, s ha a klubvezetés szerint a szakmai munka nagyon magas színvonalú Debrecenben, akkor vajon az állománnyal lehet komoly gond?

HBN


A tények

Magyar Kupa, 6. forduló

Győri ETO – DVSC 1–0 (0-0)

ETO Park, 1100 néző. Vezette: Kovács (Kulman, Király)

Győr: Horváth D. – Szabó B., Vadász, Gyagya, Nagy J., Kiliti – Pongrácz, Szalai, Illés (Szabó L., 46.) – Rácz (Lázár,77.), Kabát (Magasföldi, 46.)

DVSC: Danilovics - Nagy Z., Brkovics, Szilvási, Völgyi (Horváth Zs., 56.) – Holman, Tőzsér, Szakály (Djelmic, 71.) – Könyves (Bobko, 56.), Takács, Ferenczi

Gól: 1-0 Magasföldi (47.)

Sárga lap: Kiliti (18.), Pongrácz (83.), Horváth D. (87.)


A labdarúgó Magyar Kupa hatodik fordulójában a DVSC a Győr csapatához látogatott szerdán 18.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!