Sport

2016.09.16. 16:33

Óriási rangadó az NB II-ben: az újvárosiak kiköszörülnék a csorbát

Balmazújváros - Bakos Bence úgy kalkulál, jól megválasztott taktikával megtréfálhatják a bajnokesélyest.

Balmazújváros - Bakos Bence úgy kalkulál, jól megválasztott taktikával megtréfálhatják a bajnokesélyest.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő nem a legjobb előjelekkel várhatja a Nyíregyháza Spartacus otthonában vasárnap 18.30-tól vívandó bajnoki rangadót, ugyanis Feczkó Tamás együttese szerdán a Siófokkal szemben hazai pályán maradt alul 1–0-ra. Az előző szezonban a harmadosztályban szereplő nyírségiek nyolc fordulót követően húsz egységet gyűjtöttek az NB II-ben, ezzel az első helyről várhatják a kezdő sípszót. A hajdúságiak a hétközi fiaskójuknak köszönhetően visszacsúsztak a másodikról a negyedik pozícióra.

Nem jött jókor

– A siófokiak elleni összecsapás nem úgy sikerült, ahogy előzetesen elterveztük – vágott bele Bakos Bence, az újvárosiak középső védője. – Az első félidőben tompán és pontatlanul futballoztunk. A szünet után javulást tapasztaltam a játékunkban, elkezdtünk dominálni, de a legrosszabb pillanatban kaptuk a gólt. Sajnos nem tudtunk sok helyzetet kialakítani a találkozó során. A vendégek Futó Zsombor nagy bedobásaival néhányszor veszélyt teremtettek a kapunk előtt, erre az edzők felhívták a figyelmünket a videózás során, így nem ért minket váratlanul. Minden vereség fájdalmasan érinti a csapatot, de a legutóbbira ez hatványozottan igaz, mivel a szakmai stáb ötvenedik alkalommal irányította a Balmazújvárost a bajnokságban, a jubileumot pedig diadallal szerettük volna teljessé tenni.

Nyáron már sikerült

A hétvégi ütközet az újvárosi keret több tagjának - köztük Bakosnak is - érdekes lesz, ugyanis valamilyen módon kötődnek a Szparihoz.

– Nyíregyházán nevelkedtem, emiatt valóban nem egy szimpla meccs vár rám, bár próbálom függetleníti magam ettől a ténytől. A nyáron felkészülési mérkőzésen már legyőztük következő riválisunkat Belényesi Miki fejesével, ám ebből a kilencven percből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen Feczkó Tamástól például huszonkét játékos kapott lehetőséget. Emellett a szabolcsiak azóta még erősebbek lettek. Bízom benne, hogy taktikus futballal lesz esélyünk a három pont begyűjtésére az éllovas stadionjában – adott hangot optimizmusának a Balmaz 27 esztendős bekkje.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!