Sport

2016.09.20. 22:09

Női ifi Eb: Pallás Szimonetta iskolaboksszal a döntőben!

Debrecen - Az első három menetben nagyon meggyötörte egymást a DVSC 81 kilós ifistája, Pallás Szimonetta (klubedzője Salánki László) és a hazai, azaz török versenyző, ám a negyedikben jött a "megvilágosodás" (Szimit idéztük), majd a magyar lány gyakorlatilag állva hagyta ellenfelét, egyértelművé téve, hogy kinek a kezét kell majd magasba emelni.

Debrecen - Az első három menetben nagyon meggyötörte egymást a DVSC 81 kilós ifistája, Pallás Szimonetta (klubedzője Salánki László) és a hazai, azaz török versenyző, ám a negyedikben jött a "megvilágosodás" (Szimit idéztük), majd a magyar lány gyakorlatilag állva hagyta ellenfelét, egyértelművé téve, hogy kinek a kezét kell majd magasba emelni.

Hatalmas siker ez, hiszen Eb-döntős bunyósa van ismét a DVSC-nek, illetve ezáltal Magyarországnak, Hajdú-Bihar megyének, Debrecennek. A fináléban Pallás orosz lánnyal vívhat meg az Európa-bajnoki aranyéremért.

A két bunyós nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe. A török lány megpróbálta lerohanni Szimit, de ő felvette a kesztyűt, és több tiszta találata volt, mint inkább csak dulakodó vetélytársának. Az iram már az első negyed végére alább hagyott, és innentől olykor a vívó stílus érvényesült, de a heves pofozkodások sem maradtak ki a repertoárból - ami látványos összecsapást eredményezett. Ám azt, amit az első másfél percben felvállalt a két lány, nem lehetett sokáig tartani, így érthető, hogy mindez eggyel alacsonyabb fokozatban került kivitelezésre.

A folytatásban sem sokat óvatoskodtak a felek, és viszonylag kiegyenlített meccset láthattunk az online közvetítésnek köszönhetően. A harmadik menetben aztán Szimi is beszedett pár taslit, de a török lány többet eregette el a levegőbe semmit el nem találó ütéseit, míg Pallás Szimonetta kevesebbszer kísérletezett, de annyiszor talált, mint ellenfele, ráadásul úgy tűnt, inkább az ő akarata érvényesül.

A negyedik menetben aztán, mintegy varázsütésre, Szimi egyre több tiszta fejütést mért ellenfelére (főleg megelőző balosai ültek), ráadásul egészen szépen forgott le. Nem tűnt fáradtnak, ami jó jel a döntő előtt, míg a török hölgy kezdte elveszíteni hitét, és egyre kevésbé indította el a rohamokat, hiszen látta, hogy sok sikerre nem vezetnek ezek az összeszedettebb magyar lány ellen. A legvégén még nekidurálta magát a török, de ekkor már szinte védekezés nélkül tört előre, Szimi meg kedvére ütögette fel a fejét jobbal, ballal, ellenfele viszont szinte mindig rövideket maszatolt, többre már nem tellett tőle.

A meccs egészét nézve teljesen megérdemelt sikert aratott a DVSC bunyósa, hiszen amikor (szerinte) gyengébben teljesített, akkor is jobb volt valamivel a másik lánynál, a végén pedig leiskolázta.

- Koppányi Szabolcs, dvscboxing.hu -


Junior és Ifjúsági Női Ökölvívó Európa-bajnokság

2016. szeptember 20., Ordu (Törökország)

kedd, 81 kg (elődöntő)

Selma Karakoyun (TUR) - Pallás Szimonetta (HUN) pontozással nyert a kék sarok

Pallás Szimonetta: - Az elsö három menet nagyon rossz volt, görcsösen kezdtem. A negyedikre megvilágosodtam... Egyszerüen nem tudom, hogy akkor mi történt. A lány megindult felém és valahogy eszembe jutott Laci, vagy nem tudom... (Kicsit nyugodtabban már ezeket írta Szimi): A török nem volt számomra erős. Hamar elfáradt nagyon. Hihetetlen, nagyon boldog vagyok, de már készülök fejben a következőre...

szombat (döntő)

81 kg: Maria Shishmareva (orosz) - Pallás Szimonetta (magyar)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!