Sport

2016.09.26. 08:03

Ifjúsági Eb: Pallás Szimonetta alaposan megdolgozott az ezüstjéért

Debrecen - Egyértelműen nem elvesztette az aranyat, hanem megnyerte az ezüstérmet Pallás Szimonetta, a DVSC bunyósa a torokországi ifjúsági Európa-bajnokságon.

Debrecen - Egyértelműen nem elvesztette az aranyat, hanem megnyerte az ezüstérmet Pallás Szimonetta, a DVSC bunyósa a torokországi ifjúsági Európa-bajnokságon.

A sikeresen megvívott elődöntő után a fináléban egy nagyon erős orosz lánnyal találkozott, aki ellen véleményes rászámolásokat kapott, s bár partiban volt vetélytársával, leléptették őt a mérkőzés derekán. Így is a kontinens második legjobb 81 kilóban bunyózó sportolója az ifi lányok között Pallás Szimonetta.

Pallás mellett Nagy Angéla is dicséretet érdemel, mert bár lemaradt a dobogóról Orduban, ám kevés választotta el ettől az 54 kilósok között.

Szimi az elődöntőben a nap egyik legjobb meccsét vívta akkor a hazai, tehát - főleg Törökországban - mindig veszélyes bokszoló ellen, amelyet végül nagyon látványos utolsó menettel behúzott. A döntőben is szépen bunyózott, ám az orosz lány egyfelől nagy rivális volt, másfelől a jelek szerint kissé "meg is nyomták" őt... A szakma is azt mondta (a két új szövetségi edző, Ancsin Kata és Kovács Mária), hogy erősen vitatható volt Szimivel szemben a több rászámolás, főleg, hogy az első menet tényleg az övének tűnt.

A magyar küldöttség ifjúsági szekciójából (juniorok is voltak az Eb-n) a másik döntősünk, a +81 kilós Juhász Adrienn is ezüstérmet szerzett. Ő is egy orosszal találkozott a döntőben.

- Koppányi Szabolcs -


Női Ifjúsági Ökölvívó Európa-bajnokság, döntők

2016. szeptember 24. Ordu (Törökország)

81 kg Pallás Szimonetta (HUN) - Maria Shishmareva (RUS) TKO R3

Pallás Sz.: - Az első menetet éreztem, hogy megvan. a folytatásban a rászámolásokat nem éreztem jogosnak, ami után leléptetett a mérkőzésvezető. Nagyon csalódott vagyok, nem tudok erről most többet mondani.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!