Sport

2016.09.13. 14:21

Győzelemmel tennék teljessé a jubileumot

Balmazújváros - Németh Ádám annak örülne, ha az újvárosiak védekezésre tudnák késztetni a siófoki gárdát.

Balmazújváros - Németh Ádám annak örülne, ha az újvárosiak védekezésre tudnák késztetni a siófoki gárdát.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő lendületét nem törte meg a kéthetes szünet, ugyanis Feczkó Tamás tanítványai idegenben győzték le 2–1-re a Credobus Mosonmagyaróvárt múlt vasárnap. A tabella második helyét elfoglaló hajdúságiak nem sokáig élvezhetik a siker ízét, mivel szerdán 18 órától már a Siófokkal csapnak össze hazai pályán a másodosztályú bajnokság kilencedik fordulójában. A Balaton-partiak ötvenszázalékos mérlegüknek köszönhetően (négy diadal, négy vereség) jelenleg a hatodik pozíciót birtokolják.

Megérdemelt siker

– Kifejezetten nehéz mérkőzést vívtunk a hétvégén, a mosonmagyaróváriak nagyon jó játékerőt képviseltek – kezdte a beszélgetést Németh Ádám, a Balmaz labdarúgója. – Sajnos a pálya talaja nem volt ideális, így a ránk jellemző lapos passzokra épülő futballt nem tudtuk játszani a találkozón. Emiatt változtatnunk kellett a taktikánkon, Fekete Ádámnak íveltük előre a játékszert, aki szabadrúgásokat tudott kiharcolni a hazai védők szorításában. A vezető találatunk előtt Virág Aladár kiválóan végzett el egy szögletet, amely után nekem „csak” bele kellett tennem a fejem a labdába. Az edzéseken egyébként sokat gyakoroljuk a pontrúgásokat. Úgy gondolom, reális végeredmény született, hiszen előttünk a két gól mellett több nagy lehetőség adódott, ezzel szemben ellenfelünk csak ritkán került helyzetbe.

Megőriznék a veretlenséget

Feczkó Tamás és kollégái jelentős mérföldkőhöz érkeznek a Siófok elleni összecsapáson, tudniillik ez lesz az ötvenedik bajnokijuk a Balmazújváros élén.

– Újabb kiélezett meccsre számítok, nem lesz könnyű dolgunk de bízom a három pont megszerzésében. Ebben a szezonban még nem szenvedtünk vereséget saját stadionunkban, ezt a szép sorozatot szeretnénk folytatni. Az utóbbi időben sikerült azt elérnünk, hogy a Balmazújvárosba érkező gárdákat védekezésre tudtuk kényszeríteni, reményeim szerint hasonló lesz a forgatókönyv szerdán is. Valószínűleg a szakmai stábot a kezdő sípszó előtt köszönteni fogják, ám mi győzelemmel tennénk teljessé ezt a jubileumot – zárta mondandóját az újvárosiak tapasztalt jobbhátvédje.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!