Sport

2016.09.25. 10:08

DEAC: hétpontos győzelem a keleti rangadón

Debrecen - Legyőzte a tavaly még az A-csoportban szereplő Nyíregyháza Blue Sharks csapatát a DEAC az NB1/B-s bajnokság második fordulójában. A félidőben még a szabolcsiak vezettek hat ponttal, de a fordulás követően ritmust tudtak váltani Ferenczi Tamás tanítványai, és végül magabiztos győzelmet arattak.

Debrecen - Legyőzte a tavaly még az A-csoportban szereplő Nyíregyháza Blue Sharks csapatát a DEAC az NB1/B-s bajnokság második fordulójában. A félidőben még a szabolcsiak vezettek hat ponttal, de a fordulás követően ritmust tudtak váltani Ferenczi Tamás tanítványai, és végül magabiztos győzelmet arattak.

Rangadóhoz méltó érdeklődés előzte meg a találkozót, pár perccel a feldobás előtt már nehéz volt szabad helyet találni a főlelátón. Gyors kosárváltásokkal kezdtek az együttesek, majd Farkas Attila rövid időn belül megkapta második és harmadik személyhibáját is, így a harmadik minutumban már kénytelen volt lecserélni őt a szakmai stáb. Brane Savic nagyon agilisan kezdett, hol kosaraival, hol gólpasszaival segítette csapatát, de a vendégek sem maradtak le, Nagy Krisztián ponterősségének köszönhetően végig tartani tudták magukat. A védekezés egyik oldalon sem volt tökéletes, az adok-kapokból végül a nyírségiek jöttek ki jobban (24-25).

A második negyedre mindkét oldal igyekezett cserékkel felfrissíteni csapatát, de a különbség sokáig nem változott. Hátsó alakzatát mindkét fél helyre rakta, ennek köszönhetően igencsak akadoztak a támadások. Alig esett kosár a negyedben, de a végjátékban a Nyíregyháza megrázta magát, és amerikai légiósa vezérletével a félidőre 37-31-re megléptek.

A térfélcsere után védekezést váltott mindkét gárda, a vendégek a területvédekezésre szavaztak, míg a DEAC már egészpályán letámadta ellenfelét. A játékrész felére Molnár Andrásék ledolgozták hátrányukat, és látványos labdajáratások után szerzett kosarakkal szép lassan a vezetést is átvették. A Molnár-Savic duó már többször az összeszokottság jeleit mutatta, hozzájuk pedig a társak elsősorban védekezésben tudtak felnőni.

A záró felvonás elejét is nagyon megnyomta a hajdúsági gárda, három perc után Savic triplájával már kétszámjegyűre nőtt a különbség (68-56). Hiába mozgósított óriási energiákat a Nyíregyháza, a hazaiaknál mindig akadt valaki, aki válaszolni tudott, így a lefújáshoz közeledve nem sikerült jelentősen közelebb kerülnie a vendégeknek. A hazai győzelem egy percig sem forgott veszélyben a végén, így végül megérdemelt hazai győzelem született.


DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Nyíregyháza Blue Sharks 78-71 (24-25, 7-12, 26-17, 21-17)

DEAC: Savic 22/9, Kósa 8, Molnár 26/6, Kovács -, Farkas 8 cserék: Lajsz 12, Varga -, Pék -, Erdei 2, Opre -, Szarka -.


Ferenczi Tamás: Gyenge védekezéssel kezdtük a meccset, nem voltunk kellően agresszívek, ezt a Nyíregyháza remekül használta ki. Rendre elkéstünk a rotációban, és az üres helyzeteiket jó százalékkal értékesítették. harmadik negyedtől harcosabbak voltunk hátul és sikerült felőrölni a vendégek ellenállását. Ha nyögvenyelősen is, de sikerült megnyerni ezt a mérkőzést. Sajnos a dobószázalékunk még mindig nem az igazi, de a csapat erejét mutatja, hogy már a második meccsünket meg tudtuk így is nyerni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!