Sport

2016.09.14. 11:10

DAK: Sporttörténelmi tett nyitásként

Debrecen - Az egri siker után Debrecenben is bemutatkozik a DAK női alakulata a bajnoki pontvadászatban.

Debrecen - Az egri siker után Debrecenben is bemutatkozik a DAK női alakulata a bajnoki pontvadászatban.

Remekül kezdte a bajnokságot a Debreceni Asztalitenisz Klub (DAK) női csapata: a cívis hölgyek óriási csatában, 10:8-ra győztek idegenben az Egri COOP SC ellen az NB I. Keleti csoportjában. Sporttörténelmi volt a meccs, ugyanis cívisvárosi női egylet még nem szerepelt az NB I-es pontvadászatban. (Az asztalitenisz csapatbajnokságban a legfelső szint az Extraliga, az NB I. a második vonalat jelenti).

A DAK egri sikeréből mindenki kivette a részét, Tarsoly Zsófia 4, Horváth Enikő 3, Holb Angéla 2, míg a Tarsoly Zsófia–Mártonné Bándy Enikő páros egy győzelmet tett hozzá a diadalhoz. A mérkőzés rendkívül izgalmasan alakult, 8:8-ig fej fej mellett haladtak a csapatok, majd Tarsoly és Horváth egy-egy sikerének köszönhetően nyertek 10:8-ra a hajdúságiak. A folytatásban a DAK Debrecenben is bemutatkozik, szombaton 15 órától a Benedek Elek Általános Iskolában az Orosházát fogadja a cívis hölgykoszorú.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!