Sport

2016.09.16. 14:30

A nemzeti sportfejlesztés része lett a karate

Debrecen-Józsa - A józsai Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola és a vele negyedszázada együttműködő Bushido Karate Sportegyesület bekerült „A Sport Legyen a Tied!” (SLT) országos programba.

Debrecen-Józsa - A józsai Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola és a vele negyedszázada együttműködő Bushido Karate Sportegyesület bekerült „A Sport Legyen a Tied!” (SLT) országos programba.

A látványsportok utánpótlás fejlesztését támogató SLT program a Nemzeti Sportfejlesztés koncepció része. Kezdeményezője az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága, koordinálója a Magyar Diáksport Szövetség. Az együttműködő sportági szövetségek közé 2016-ban bekerült a Magyar Karate Szakszövetség is. A karate idén vált hivatalos olimpiai sportággá, fejlesztése időszerű.

2016. szeptember 9-én a Magyar Karate Szövetség és a Magyar Diáksport Szövetség ismertette a karate részvételét az SLT programban, a karate integrálását a köznevelésbe. A józsai Lorántffy Zsuzsanna Iskola a szerződési feltételek adminisztrálása után még idén karate sportág eszközcsomagot kap a Magyar Karate Szakszövetségtől. A „sport megy a diákokhoz” alapelv értelmében az eszközcsomag szakszerű és élményközpontú használatát helyi sportegyesületként a Bushido Karate Sportegyesület biztosítja.

„Józsán a karate és a Lorántffy összetartozó fogalom, 27 év alatt ezernél is több gyermek testét és jellemét fejlesztettük az önismeret és a tisztelet jegyében. Az SLT program a sport beépülését segíti az iskolások mindennapjaiba. Heti edzésprogramunk, a Hajdú Bushido Karate Iskola éppen ezt a célt szolgálja” – nyilatkozta Őri Krisztián mester (3. Dan).

„Az országban támogatott 27 közintézmény közül az egyik a józsai Lorántffy. Egy minimum 700–800 ezer Ft, maximum 1,5–1, 6 millió Ft értékű sporteszköz-csomagot kap az iskolai testmozgás fejlesztésére. A Bushido feladata, hogy megyei és iskolai színtéren sportági bemutatóval keltse fel a gyerekek figyelmét az egészségtudatos sportolásra” – közölte Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség elnöke, a MOB alelnöke.

A programba bekerült edzők, testnevelők továbbképzését a Karate Szakszövetség Edzői Bizottsága látja el a Testnevelési Egyetemmel közösen.

- BKSE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!