Sport

2016.08.22. 16:01

Újvárosban visszatértek a győzelmi útra

Balmazújváros - Papp Ferenc szerint a több helyzetet kidolgozó újvárosiak megérdemelten múlták felül a csákváriakat.

Balmazújváros - Papp Ferenc szerint a több helyzetet kidolgozó újvárosiak megérdemelten múlták felül a csákváriakat.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a veretlen Csákvárt látta vendégül az NB II. ötödik fordulójában. A vasárnapi bajnokin Papp Ferenc szerezte meg a vezetést a hazaiaknak a második játékrész elején. A végeredményt a csereként beszálló Kovács Ádám állította be. A csatár egyébként nem sokat teketóriázott, hiszen a 61. minutumban lépett pályára, és a 63. percben már gólt ünnepelhetett. A hajdúságiak 2–0-s diadaluknak köszönhetően jelenleg a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokát foglalják el.

Őrizetlenül hagyták

– Fűtött bennünket a bizonyítási vágy, a szurkolóinkat kárpótolni szerettük volna a Cigánd elleni mérkőzést követően – utalt vissza Papp Ferenc a borsodiaktól elszenvedett 2–1-es vereségre. – Az első félidőben is jó teljesítményt nyújtottunk, ám ekkor még nem értékesítettük a helyzeteinket. Szerencsére a szünet után már a találatokkal sem maradtunk adósak. Az edzéseken gyakran fókuszálunk a pontrúgásokra, a fejes gólom ugyancsak egy begyakorolt figurát követően született. Eléggé szabadon maradtam, így nem volt nehéz dolgom. Volt a meccsnek egy 20-25 perces periódusa, amely során a csákváriak többet birtokolták a labdát, de nagy lehetőséget nem dolgoztak ki. Riválisunk az elmúlt idényben vállalta a bátor támadófutballt, viszont idén már jóval szervezettebb futballt produkál. Úgy gondolom, teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.

Stabil lábakon

Az Újváros sziklaszilárd védekezésére érdemes külön kitérni, hiszen a gárda négy bajnokit is kapott gól nélkül zárt.

– Amikor Feczkó Tamás átvette a csapatot, először a hátsó alakzatot tette rendbe. Nem csupán a védőket illeti a dicséret, mindenki kiveszi a részét a bekkelésből. Külön kell beszélnem a védekező középpályásainkról, akik olyan teljesítményt nyújtanak, amellyel bármelyik együttesbe beférnének. A hétvégén Rus Adriánnal alkottuk a védelem tengelyét. Adrián nagyon tehetséges játékos, szép jövő előtt áll. Csupán húszéves, ennek ellenére remekül teszi a dolgát egy olyan poszton, ahol ritka, hogy ilyen fiatal labdarúgó kapna szerepet – fogalmazott lapunknak Papp.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!