Sport

2016.08.25. 11:19

Újabb kosaras hadjárat indul Debrecen főterén

Debrecen - Becsky István elárulta, több új dologgal is készülnek a szeptemberi kontinenstornára.

Debrecen - Becsky István elárulta, több új dologgal is készülnek a szeptemberi kontinenstornára.

Debrecen főterén, a Nagytemplom előtt rendezik meg szeptember 9. és 11. között az U18-as 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokságot, illetve még előtte, 7-8-án a 3x3-as World Tour Masters egy fordulóját.

Tavaly olyannyira jól sikerült a cívisvárosi U18-as világbajnokság, hogy a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) 2016 és 2018 között újabb hat világverseny tető alá hozatalával bízta meg Debrecent.

Becsky István, a helyi szervezőbizottság elnöke a Napló érdeklődésére elmondta, még az előző évinél is több energiát fektettek abba, hogy párját ritkító eseményeket hozzanak tető alá.

Újdonságok is lesznek

– A célegyenesbe fordultunk, minden olyan előkészületi munkát elvégeztünk, amelynek ekkora már rendben kell lenni. Bővíteni fogjuk a lelátót, a kivetítőket és a fellépők számát is, de ennél többet nem szeretnék elárulni, a részletek egyelőre maradjanak titokban. Egy biztos, tavaly négy nap alatt hétezren voltak kíváncsiak a 3x3-as kosárlabdára, úgy készülünk, hogy ezt a számot ezúttal jóval meghaladjuk. A célunk egy olyan szórakoztató sporteseményt tető alá hozni, melynek hatására sok emberrel tudjuk megszerettetni a három a három elleni, félpályás kosarat – fogalmazott Becsky.

Arra is kíváncsiak voltunk, mennyire nehéz megszervezni egy ekkora szabású viadalt. – A Nemzetközi Kosárlabda Szövetséggel kötött hároméves megállapodás létrejöttét egy jó hat hónapos előkészületi munkálatok előzték meg. Magam is több ízben utaztam például Svájcba, folyamatosan tárgyaltam, egyeztettem az illetékesekkel. Ennek a szeptemberi Eb-nek februárban kezdtük el a megalapozását, és bár sok munkával járt, nem azt várjuk, hogy végre túl legyünk rajta, hanem azt, hogy kezdődjön – mondta az elnök, aki szerint bár a magyarok nehéz csoportba kerültek, de olyan összeszokott alakulatot alkotnak a fiúk és a lányok is, hogy biztosan helytállnak majd, Becsky bízik benne, hogy minimum a tavalyi eredményeket sikerül megismételni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!