Sport

2016.08.20. 19:12

Rio 2016 - Marosi kilencedik, Demeter 17. úszásban a férfi öttusaversenyben

Rio de Janeiro - Marosi Ádám a kilencedik, Demeter Bence pedig a 17. helyen végzett úszásban a riói olimpia férfi öttusaversenyében.

Rio de Janeiro - Marosi Ádám a kilencedik, Demeter Bence pedig a 17. helyen végzett úszásban a riói olimpia férfi öttusaversenyében.

Ahogy egy nappal korábban a nőknél, úgy a férfiaknál is hat futamban zajlott az úszás a Deodoro központ nyitott 50 méteres medencéjében, azzal a különbséggel, hogy ezúttal csak az egyik magyar, Marosi került a leggyorsabbakat felvonultató hatodikba, Demetert az eggyel korábbiba sorolták be az elmúlt egy évben elért legjobb ideje alapján.

A négy éve, Londonban bronzérmes, 2009-ben világbajnok Marosi a futamában ötödik lett 2:01.66 perccel, de a 200 métert korábban leúszók közül négyen jobb időt értek el nála. Demeter 2:03.89-es eredménnyel csapott a célba.

A két szám utáni összesítés még nem készült el, mivel a bónuszvívás csak ezután, magyar idő szerint 19 órakor következik, s csak azzal zárul le a vívás, amely már csütörtökön elkezdődött. Akkor, a körvívásban - melyben mindenki mindenkivel megmérkőzött - Demetert a 16. helyen rangsorolták, de a 19 győzelemért és 16 vereségért járó pontszámával öt ellenfelével együtt gyakorlatilag 12. lett, míg Marosi a 24. helyen végzett fordított eredménnyel.

Két napja egy győzelem hat pontot ért, míg a bónuszvívásban - melyet már a lovaglásnak és a lövészettel kombinált futásnak is helyet adó Deodoro Stadionban rendeznek - egy pont jár egy sikeres asszóért. A csütörtöki vívásban utolsó helyezett kezd az utolsó előttivel, a győztes maradhat a páston, majd következik a 34. helyezett, és így folytatódik az elsőig.

Az előző olimpián még nem ez a lebonyolítási rendszer volt érvényben, a más versenyeken már tesztelt új szisztéma célja, hogy a stadionban helyet foglalók minél többet egy helyről lássanak, ugyanakkor ne kelljen a csaknem háromórás körvívást ott végigülniük. A cél az, hogy majd a mobilmedence is bekerüljön a stadionba.

A szombati versenyben a bónuszvívást 20.30-kor követi a lovaglás, majd 23 órakor a kombinált szám.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!