Sport

2016.08.10. 19:07

Rio 2016 - Földházi és Telegdy sem jutott elődöntőbe 200 méter háton

Rio de Janeiro - Telegdy Ádám és Földházi Dávid sem jutott tovább a 200 méteres hátúszás szerdai előfutamaiból a riói olimpián.

Rio de Janeiro - Telegdy Ádám és Földházi Dávid sem jutott tovább a 200 méteres hátúszás szerdai előfutamaiból a riói olimpián.

Előbbi 1:59.09 perces idővel a 19., míg utóbbi 1:59.69 perccel a 22. időt érte el, így egyikük sem került a legjobb 16 közé.

"Nem sikerült sajnos olyan időt úsznom, amilyet szerettem volna. Ugyanakkor nagyon jó érzés volt itt versenyezni, régóta vártam ezt. Talán túl sokat könnyítettünk rá, nagyon régóta nem úsztam semmit, amikor az A szintet teljesítettem, akkor sokat versenyeztem, valószínűleg nekem az kell, hogy maximumokat ússzak" - értékelt Telegdy.

"Nem azt mondom, hogy csalódott vagyok, de nem ilyen időt akartam úszni az előfutamban. Az Európa-bajnokságon ennél két másodperccel jobbat mentem. Ebbe sok minden belejátszott, többek között egy hónapig csúcsformában kellett magam tartanom azért, hogy egyáltalán kijussak ide. Ezen kívül egy héttel ezelőtt kicsit megerőltettem a vállamat, ami folyamatosan fáj, igaz, most a vízben nem igazán éreztem" - mondta Földházi.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!