Sport

2016.08.27. 21:31

Nem lazsálnak a DHK játékosai

Debrecen - Gyenes Dávid érzése szerint a cívisvárosi együttes napról napra egyre biztatóbb teljesítményt nyújt.

Debrecen - Gyenes Dávid érzése szerint a cívisvárosi együttes napról napra egyre biztatóbb teljesítményt nyújt.

A szeptember sokaknál a „nemszeretem” kategóriába tartozik, a diákok a tanév kezdete okán, míg mások a nyár vége miatt nem preferálják ezt a hónapot. A hokidrukkerek ezzel szemben izgatottan várják az ősz beköszöntét, mivel a MOL Liga 2016/17-es szezonja ekkor veszi kezdetét. A Debreceni Hoki Klubnál gőzerővel zajlik a hangolás a pontvadászat rajtjára, a fárasztó edzések mellett már három felkészülési mérkőzést is vívtak a cívisvárosiak. Ha a tesztmeccsek eredményét egy grafikonon ábrázolnánk, egy emelkedő görbét kapnánk, hiszen a Topolcany elleni 4–3-as vereséget követően a Trnava együttesét 5–3-ra, míg a HK Dukla Michalovce alakulatát 6–1-re verték hazai jégen Jevgenyij Muhin tanítványai.

Túl a nehezén

– Az alapozás legkeményebb fázisát már teljesítettük, a héten elsősorban a taktikai elemek gyakorlása vár ránk – nyitotta a beszélgetést Gyenes Dávid, a DHK nyáron szerződtetett hálóőre. – Megterhelő időszakon vagyunk túl, gyakran napi négy foglalkozáson vettünk részt, kétszer a jégen, kétszer pedig a konditeremben izzadtunk. A szakmai stáb kellő figyelmet szentelt a rehabilitációra, emellett mindig próbálták valami újdonságot belecsempészni a dinamikus tréningekbe. A felkészülési összecsapásokból messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, hiszen magyar gárdával még nem csaptunk össze, de úgy tapasztalom, meccsről meccsre egyre jobban összecsiszolódik a csapat. Szerintem taktikai fegyelmezettségben kell előrelépnünk az elkövetkező napokban. Itt arra gondolok, egyes játékelemeknél mindenkinek tudnia kell, hogy hol helyezkednek el a társak. Az oroszokkal még nem megy gördülékenyen a kommunikáció, ám az alapdolgokat már ők is megértik. Meglehetősen időigényes folyamat lesz, amíg tökéletesen megismerjük egymást. A saját produkciómmal ugyancsak elégedett vagyok, felfelé ível a formám. Vay Ádám is rövid időt eltöltött a DHK-nál. Hogy ellestem-e valamit Ádámtól, akit egyébként régóta ismerek? A jégkorong kapusok mindig figyelik a kollégáikat, és ha olyan mozgást látnak, amit hasznosnak vélnek, beépítik a repertoárjukba.

Minőségi szórakoztatás

Több szakértő, valamint szurkoló állítja, a MOL Liga idei kiírása a megmérettetés történetének legerősebb idénye lesz.

– Egyetértek ezzel a felvetéssel, valóban komoly mezőny gyűlt össze. Minőségi légiósokat sikerült igazolniuk a kluboknak, továbbá magyar válogatott hokisok érkeztek az EBEL-ből. Azt sem szabad elfelejteni, hogy tizenegy alakulat szerepel a bajnokságban, ami rekordnak számít. Nagyon izgatottan várom a nyitányt! – jelentette ki a Hajdú-bihari Naplónak Gyenes.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!