Sport

2016.08.04. 15:49

„Nekünk fognak rontani”

Debrecen - Szilvási Péter úgy véli, egykori csapata nem áll majd be védekezni.

Debrecen - Szilvási Péter úgy véli, egykori csapata nem áll majd be védekezni.

Bár már sejteni lehet, hogy a portugál Leonel Pontes követheti Kondás Elemért a Loki kispadján, ám amíg a hivatalos bejelentés nem történik meg (a DVSC keddi közlése szerint ez jövő hétfőn történhet meg), továbbra is Herczeg András vezényli le a debreceniek edzéseit, illetve vele az élen indulnak harcba Tisza Tiborék vasárnap 18 órától a Mezőkövesd ellen.

Az OTP Bank Liga előző, 3. fordulójában végre nyerni tudtak a hajdúságiak, 4–0-ra verték az újonc Gyirmótot. Ezúttal, a Mezőkövesd Zsóry FC személyében ismét egy „friss hús” vár a DVSC-re.

A kövesdiek 2013-ban megnyerték az NB II-t, így feljutottak az élvonalba. A két gárda első találkozóján 1–0-s cívisvárosi siker született, a visszavágó 2–2-es döntetlennel ért véget. Rövid NB I-es kaland volt ez a sárga-kék egylet számára, ahogy feljutottak, azzal a lendülettel ki is estek még a 2013/14-es bajnokságban. Két évig ismét a másodosztályban szerepeltek Pintér Attila tanítványai, akik az előző szezonban aztán újra beverekedték magukat a legjobbak közé.

Nem keresték

Szilvási Péter, a DVSC fiatal belső védője az előző pontvadászat második felét kölcsönben épp Mezőkövesden töltötte, nyártól azonban már ismét a debreceniekkel készül. Tőle érdeklődtünk, mi várható a borsodiak ellen.

– Szerették volna Kövesden, ha maradok, én is elgondolkodtam rajta, azonban miután leültünk Debrecenben a vezetőkkel beszélgetni, és kiderült, számítanak rám, nem volt kérdéses, hogy visszajövök. A célom továbbra is az, hogy a kezdőbe verekedjem magam. Az én szempontomból talán jókor is jött az edzőváltás, hiszen az új trénernél mindenki tiszta lappal indul majd, én is meg akarom mutatni, mire vagyok képes – fogalmazott a 22 éves játékos, aki mint kiderült, csupán egy hete tudja az első csapat edzéseit látogatni, hiszen még június közepén elég komoly motoros balesete volt.

– Két hétig kórházban voltam koponyatöréssel, és utána se tudtam elkezdeni edzeni, meg kellett várni, míg teljesen tünetmentes leszek. Csak egy hete készülök a fiúkkal, nyilván le vagyok még maradva, kell még egy kis idő, míg teljesen formába lendülök, de úgy érzem, hamarosan bevethető állapotba kerülök, akár már jövő héten – fogalmazott Szilvási, majd rátért az esélylatolgatásra.

– Megfordult a fejemben, hogy fel fognak hívni Kövesdről, és puhatolóznak a meccs előtt, de nem tették, ahogyan Debrecenben sem. Igazából nem is nagyon tudtam volna mit mondani, hiszen szinte teljesen kicserélődött a gárda a tavalyi bajnoksághoz képest, három-négy labdarúgó maradt csak meg, a többiek újak. Ezzel együtt vannak elképzeléseim, Pintér Attila mit kérhet az övéitől. Hazai pályán biztosan nem fognak beállni védekezni, pontot, pontokat akarnak szerezni. Az első húsz-huszonöt percben tuti nekünk fognak rontani, aztán majd meglátjuk, ez mire lesz elég. Egyértelműen győzni megyünk, mindenki motivált, és elszánt, el akar indulni újra fölfelé a csapat!

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!