Sport

2016.08.01. 17:22

Egykori „kenyéradóját” szomorította

Balmazújváros - Hadházi Dávid szerint a soproniak ellen nem a mutatott játék, hanem az eredmény bír nagyobb jelentőséggel.

Balmazújváros - Hadházi Dávid szerint a soproniak ellen nem a mutatott játék, hanem az eredmény bír nagyobb jelentőséggel.

Nem „ragadt bent a rajtgépben” a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: a hajdúsági labdarúgók a Merkantil Bank NB II. 2016/17-es szezonjának nyitó fordulójában a Sopront múlták felül hazai környezetben. A vasárnapi ütközet egyetlen gólját Kovács Ádám szerezte, a csatár a 48. percben járt túl Gelei Vince eszén, ezzel kialakítva az 1–0-s végeredményt.

Fejlődést ígér

– Nem sziporkáztunk, ám a pontvadászat első találkozóján mindig az eredmény a legfontosabb – jelentette ki Hadházi Dávid, a Balmaz 27 esztendős középpályása. – A vendégek keretében jelentős változások történtek a nyáron, így nem igazán tudtuk, hogy mire lesznek képesek. Az első játékrész főleg tapogatózó játékot hozott, de már ekkor is adódott néhány helyzet előttünk. Szerencsére a szünet után hamar sikerült megszereznünk a vezetést. Az egygólos siker ellenére úgy gondolom, végig kézben tartottuk a mérkőzést, a riválisunk nem tudott komolyabb lehetőséget kidolgozni. Nem vállalok nagy kockázatot, ha kijelentem, a hétvégihez képest jobb teljesítménnyel fogunk előrukkolni a következő hetekben.

Az összecsapás nyerőemberének bizonyuló Kovács Ádám egykori „kenyéradóját” szomorította, a gólerős labdarúgó 2014 és 2015 között szerepelt a kisalföldi együttesben.

– Sok gárdában megfordultam már pályafutásom alatt, emiatt különlegesnek nem nevezném a találatomat, bár tagadhatatlan, jó érzés volt, amikor a kapuban kötött ki a labda. Több korábbi csapattársam jelenleg is Sopronban szerepel, a meccs előtt természetesen beszéltünk egymással, és az ilyenkor elmaradhatatlan zrikák is záporoztak – nyilatkozta lapunknak Kovács.

Feczkó Tamás tanítványaira jelentős erőpróba vár a második játéknapon: a hajdúságiak a legutóbbi idényben még az élvonalban szereplő Békéscsaba otthonában lépnek pályára vasárnap 17.30-tól.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!