Sport

2016.08.27. 15:55

A riói vívósikerek vonzzák a gyerekeket

Debrecen -  Békessy Béla halálának századik évfordulóján a vívóklub felveszi a kiváló kardvívó nevét.

Debrecen -  Békessy Béla halálának századik évfordulóján a vívóklub felveszi a kiváló kardvívó nevét.

A DHSE-PMD vívói nyáron sem pihentek, számos edzőtábort tartottak a fiatalok fejlődése érdekében. Az elmúlt időszakról és az őszi terveikről kérdeztük a vívóklub vezetőit.

- A vívni vágyó gyerekek száma folyamatosan növekszik, az iskolai vívás is egyre jobban fellendül, bővül a résztvevő intézmények száma. A vívók riói sikerei óta folyamatosan hívnak minket, hogy szeretnék elhozni a gyermeküket edzésre. A vívóterem nyitva áll, szeretettel várjuk az érdeklődőket négy éves kortól. Szeptembertől egy új, amatőr felnőtt csoportot indítunk, így olyan felnőtteket is szívesen fogadunk, akik most kaptak kedvet a víváshoz. Ebben a korosztályban szintén lesz lehetőség arra, hogy mindhárom fegyvernemben kipróbálják magukat a jelentkezők – fogalmazott Serra Bendegúz, a klub szakmai igazgatója, majd az elmúlt időszak sikereiről is beszámolt. - A gyerekek sok kiemelkedő eredményt értek el, utánpótlásban Battai Sugár kardban remekelt, női gyermek párbajtőrben a csapatunk ezüstérmet nyert az országos bajnokságon. Felnőttek között Mihály Kata kimagaslóan teljesített, ő nyerte meg a felnőtt magyar bajnokságot női párbajtőrben.

Aktívan telt a nyár

Az előző évekhez hasonlóan a klub idén is edzőtáborokat rendezett, amelyek nagyon népszerűek voltak.

- Az edzőtáborokban minden korosztály számára lehetőséget adtunk arra, hogy gyakorolhassanak és fejlődhessenek, főleg a technikai alapozásra helyeztük a hangsúlyt, augusztus elején pedig a versenyzők megkezdték a felkészülést. A legkisebbeknek, és azoknak, akik nem indulnak versenyeken, szeptember elejétől kezdődnek meg az edzések.

A szövetség elégedett

A klubbal az országos szövetség is elégedett, ezt mutatja, hogy a vezetőségi tagok számos megtisztelő feladatot kaptak az elmúlt hónapokban.

- A szövetség felkért, hogy segítsem az olimpiára utazó vívókat, így áprilistól egészen a kiutazásukig a felnőtt férfi párbajtőr válogatottal dolgoztam együtt, többek között a videó elemzés is a feladataim közé tartozott. Imre Géza nemrégiben a sajtón keresztül megköszönte a segítségemet, ez sokat jelent nekem – fogalmazott Serra Bendegúz, majd Serra György, a klub ügyvezető igazgatója vette át a szót. – Nagy megtiszteltetés számomra, a klub szempontjából pedig sportdiplomáciai sikernek tekinthető, hogy idén a Magyar Vívó Szövetség beválasztott elnökségi tagjai közé – fogalmazott Serra György, majd beszámolt az egyesület fejlesztéseiről. – Tavaly napelemes rendszert szereltünk fel, idén komolyabb fejlesztésként beruháztunk egy informatikai rendszerre.

Versenyekben sem lesz hiány

A DHSE szeptembertől mindhárom fegyvernemben szeretne versenyeket szervezni az utánpótlás korúaknak és felnőtteknek egyaránt.

- Első megmérettetésünk párbajtőrben az olimpici, egy nemzetközi utánpótlás verseny lesz Hajdúhadházon október végén, illetve abban a hónapban kardban és tőrben szintén szeretnénk olimpicit rendezni. Ezután a már hagyománnyá váló Békessy Béla emlékversenynek ad otthont a vívóklub, később Diákolimpiákat szervezünk, valamint a MEFOB rendezésére pályázunk. Novemberben a kard utánpótlás válogatottat fogadjuk, akik Debrecenben edzőtáboroznak – mondta az ügyvezető igazgató.

Vona Lilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!