Sport

2016.07.31. 12:28

Visszatér a debreceni világbajnok

Debrecen - Több mint egy esztendőt követően újra a színpadra lép a Cutler Team testépítője, Nagy Levente.

Debrecen - Több mint egy esztendőt követően újra a színpadra lép a Cutler Team testépítője, Nagy Levente.

Testépítés. Majdnem másfél év telt el azóta, hogy a debreceni többszörös testépítő világbajnok, Nagy Levente versenypódiumra lépett. A sportág szerelmesei persze tudták, hogy bodybuilder egyszer megtöri a csendet, mint a Napló megtudta, ennek most ősszel jön el az ideje.

- Tavaly tavasszal indultam utoljára testépítő-viadalon - nyilatkozta a bodys. - Idén ősszel fogok visszatérni, bár az az igazság, hogy nem szeretném ezt nagyon beharangozni, inkább a felkészülésre koncentrálok. Az első megmérettetésemre szeptember 2-án kerül sor Bukarestben egy pénzdíjas versenyen, a Tiger Classicon. Szintén a terveim között szerepel a novemberi, hamburgi NAC Universe-n való részvétel. Az NAC-nak két világbajnoksága van, tavasszal rendezik az egyik vb-t, ősszel pedig az Universe-t, az utóbbi nagyobb kaliberű verseny, ennek az aranyérme még hiányzik a gyűjteményemből. Szintén nem nyertem még meg a magyarországi Superbody abszolút bajnoki címét, kategóriámban már voltam a legjobb, de az abszolút győztes trófeája még eddig nem jött össze - számolt be Nagy Levente.

Tartja majd a formát

A több mint húsz esztendeje versenyző testépítő úgy véli, sikerül megfelelő formát hoznia az őszi szezonra. - Természetesen majd a színpadon fog eldőlni, mire is elég ez az alak, de nyilván a bukaresti viadalra már megpróbálok csúcsformát hozni. Általában két-három hét telik el a versenyek között, vagyis a fellépés utáni pár napban lehet némileg lazítani, de csak szigorúan idézőjelben értve. Olyankor próbálok feltöltődni, s a második héttől megint keményem megnyomom a munkát. Tehát lehet tartani a formát akár egy szezonon keresztül, hónapokig is.

HBN-Tamás Nándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!