Sport

2016.07.15. 15:39

Több mint 400 egyetem legjobbjai ellen

Debrecen - A Debreceni Egyetemé a második legnépesebb magyar delegáció a 3. Európai Egyetemi Játékokon. Két héten át 45 ország legjobbjai versenyeznek.

Debrecen - A Debreceni Egyetemé a második legnépesebb magyar delegáció a 3. Európai Egyetemi Játékokon. Két héten át 45 ország legjobbjai versenyeznek.

Férfi kosárlabdában, valamint női és férfi 3x3-as kosárlabdában nevezett a Debreceni Egyetem a 3. Európai Egyetemi Játékokra, amit július 13-a és 25-e között Horvátországban, Zágrábban és Rijekában rendeznek. Ezen az eseményen – szemben az Universiadéval vagy a világbajnokságokkal – nem egyetemi válogatottak, hanem intézményi csapatok versenyeznek. Magyarország tíz felsőoktatási intézményéből neveztek sportolók, a második legnépesebb delegáció a Debreceni Egyetemé.

A DEAC férfi kosárlabdázói csapatban és 3x3-as versenyszámban is indulnak, a nők csak az utóbbi felállásban. A férfiak nehéz csoportba kerültek, a házigazda zágrábi, a bolognai, a tilburgi, valamint a würzburgi egyetemmel sorsolták össze őket. Első mérkőzésükön kikaptak a hollandoktól, a második, németek elleni találkozón viszont javítottak a debreceni egyetemisták. Magabiztos játékkal, 89-53-ra győzték le Nagy Ágoston tanítványai a Würzburg kosarasait.

- Bárcsak tegnap dobtunk volna így! A mai ellenfél szerkezetben jobb, játékosai alkatát, fizikai állapotát tekintve erősebb volt, mint a tegnap minket legyőző holland csapat, ráadásul szélesebb taktikai repertoárral is rendelkezett, de most betaláltunk. A srácok nagyon akarták ezt a győzelmet, meg is dolgoztak érte – értékelt Nagy Ágoston vezetőedző.

A két hét alatt 885 egyetemi csapat mérkőzik meg összesen 23 sportágban. Az Európai Egyetemi Játékok történtében most először két kiemelt sportágban: úszásban és asztaliteniszben parasportolók is versenyeznek.

A program kísérőrendezvényeként a University of Rijeka, a University of Zagreb és a Horvát Rektori Konferencia háromnapos Rektori Konferenciát szervezett, melynek témája az egyetemi sport fejlődése, az egyetemi hallgató sportolók kettős életpályája. A tanácskozáson Magyarországot képviselő delegáció tagja volt Balogh László egyetemi docens, a Debreceni Egyetem Sporttudományi és Koordinációs Intézetének igazgatója, valamint Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektorhelyettese és Székely Mózes, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség főtitkára, az FTT volt elnöke.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!