Sport

2016.07.14. 10:24

Strandkézilabda-vb - Három vereség, egy győzelem a szerdai magyar mérleg

Budapest - A magyar férfi és női válogatott is kikapott a spanyol csapattól szerdán a Margitszigeten zajló strandkézilabda-világbajnokságon.

Budapest - A magyar férfi és női válogatott is kikapott a spanyol csapattól szerdán a Margitszigeten zajló strandkézilabda-világbajnokságon.

A férfiak a délelőtti 2-0-s vereséget követően délután a horvátokkal szemben is alulmaradtak, igaz, már sokkal szorosabb küzdelemben, szétlövéssel. Ezzel az első két nap után két-két győzelemmel és vereséggel állnak.

A nők délelőtt legyőzték az ausztrálokat, így három mérkőzés után százszázalékos mérleggel álltak, este viszont kikaptak a spanyoloktól, akik mind a négy eddigi találkozójukat megnyerték.

Eredmények:

férfiak, B csoport:

Spanyolország-Magyarország 2-0 (22-14, 18-16)

Horvátország-Magyarország 2-1 (22-26, 29-22, 14-12) - szétlövéssel

nők, A csoport:

Magyarország-Ausztrália 2-1 (16-17, 17-10, 7-6) - szétlövéssel

Spanyolország-Magyarország 2-0 (23-18, 20-10)

A férfi és a női tornán is 12 csapat szerepel hatcsapatos csoportokban. Az első három-három helyezett jut a középdöntőbe, ahol egy újabb hatcsapatos csoportot alkotnak. A csapatok az egymás elleni eredményeiket továbbviszik a középdöntőbe. Onnan az első négy csapat jut az elődöntőbe, ahol 1-4, 2-3 párosítással játszanak a döntőbe jutásért.

A csoportkörben kiesett csapatok az alsóházban folytatják a küzdelmeket.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!