Sport

2016.07.15. 16:22

„Nagyon fontos lenne kiengesztelnünk őket”

Debrecen - Holman Dávid úgy véli, meg lehet még fordítani az állást a zsodinói visszavágón.

Debrecen - Holman Dávid úgy véli, meg lehet még fordítani az állást a zsodinói visszavágón.

Ünnepnek indult, de össznépi háborgásba torkollott a Loki csütörtök esti Európa Liga-mérkőzése a Torpedo Zsodino ellen. Minden adott volt pedig a jó hangulathoz: több ezer néző, hangos szurkolás a kapu mögötti szektorban és a második percben belőtt hazai gól, akkor mindannyian azt hittük, kitűnően fogunk szórakozni a Nagyerdei Stadionban.

Azonban a további hazai találatok elmaradtak, helyette viszont jött két távolról belőtt fehérorosz gól és a Debrecen a hajrában elbukta a selejtezőt, amit érthetően nehezen emésztett meg a publikum. De mi vezetett a DVSC-TEVA váratlan vereségéhez?

Van még egy meccs

– Sajnos, nagyon egyszerű a válasz, több gólt rúgtak, mint mi – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Holman Dávid, a hazaiak támadó középpályása. – Kis túlzással már a 20. percben eldönthettük volna a továbbjutást Castillion ziccerénél, azonban kimaradt az ordító helyzet, az ellenakcióból pedig egyenlített a Torpedo. Ha akkor 2–0 az állás, sokkal könnyebb dolgunk lett volna a folytatásban. Ezúttal is a helyzetkihasználás volt a legfőbb gondunk, ahogyan az utóbbi időben többször is, holott próbáltunk javítani ezen hétről hétre – mondta Holman.

A labdarúgó úgy véli, mint csapat, nem teljesítettek rosszul. – De hát ilyen a futball, a középhátvédjük talán élete gólját lőtte majd’ negyven méterről, ki ellen tenné ezt, ha nem ellenünk... Nagyon rosszul viseltük a vereséget, én magam egy órán át ültem az öltözőben anélkül, hogy meg tudtam volna szólalni. Roppant nagy csalódás volt ez a meccs! – vallotta meg a cívisvárosiak nyolcasa.

Holman a visszavágó kapcsán is megosztotta velünk gondolatait. – Valahogyan túl kell tenni magunkat az odavágó traumáján, hiszen van még egy mérkőzés és azon igen is van esély. Nem lehetetlen két gólt lőni ennek a csapatnak, azonban ehhez az elejétől a végégig 100 százalékosan kell koncentrálnunk. Ezen leszünk mindannyian.

HBN


Vasárnap jön a Paksi FC

Az OTP Bank Liga 1. fordulójában vasárnap 18 órától a Paks látogat a Nagyerdőre. – Profik vagyunk, levontuk a következtetést, és föl kell emelnünk a fejünket. A bajnokság is nagyon fontos számunkra, mindenképpen győzelemmel kell kezdenünk az idei szezont. Ráadásul van adósságunk a szurkolóink felé, nagyon fontos lenne vasárnap este kiengesztelnünk őket – nyilatkozta Holman.


Debrecen – Hiába vezetett, a helyzeteivel élni képtelen DVSC 2–1-re kikapott a fehérorosz Zsodinótól az Európa Liga selejtezőjében, és ha nem is lehetetlen, de roppant nehéz küldetés vár Djelmicékre (képünkön) a visszavágón.


Debrecen – Nem volt regisztráció, így a Loki ultrái is ott voltak a lelátón a DVSC-TEVA – Torpedo Zsodino EL-selejtező mérkőzésen a Nagyerdei Stadionban. És ha már ott voltak, szurkoltak is becsülettel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!