Sport

2016.07.16. 18:13

Merész álmokat szövöget a DHK legújabb játékosa

Debrecen - Gyenes Dávid bajnokságot nyerne új állomáshelyén.

Debrecen - Gyenes Dávid bajnokságot nyerne új állomáshelyén.

Befejeződött a Debreceni Hoki Klubnál a nyári szünet, a játékosok hétfőn kezdik meg a felkészülést a következő idényre. Az első foglalkozáson Gyenes Dávid is részt vesz, akit a bajnoki címvédő DVTK Jegesmedvéktől igazolták át a cívisvárosiak. A kapusnak az NHL-ben szereplő Minnesota Wildhoz igazoló Vay Ádám távozása miatt keletkező űrt kellene betölteni a hajdúsági együttesben.

Több helyről keresték

– Nem az elődömmel kell versenyre szállnom – jelentette ki Gyenes. – Három komoly ajánlat közül kellett a legmegfelelőbbet kiválasztanom. Marasztaltak korábbi csapatomnál, emellett lehetőségem nyílt volna arra, hogy kapusedzőként tevékenykedjem. A debreceniekkel gördülékenyen zajlottak a tárgyalások, viszonylag hamar megszületett az egyezség. A szerződés aláírása előtt több hokis ismerősöm véleményét kikértem, a tőlük kapott információk ugyancsak segítettek a döntésem meghozatalakor. Új közegben akartam kipróbálni magamat, hiszen eddig csak Miskolcon játszottam. Továbbá a DHK fokozatosan, évről évre lépked előre, ennek a fejlődési folyamatnak részese szeretnék lenni. Leendő csapattársaim legtöbbjét, ha nem is személyesen, de névről ismerem. Jevgenyij Muhinról csupa pozitívumot hallottam, úgy tudom, kemény munkát vár el mindenkitől.

A jégkorongozónak korábban súlyos problémái adódtak a vállával, de szerencsére ez a sérülés már a múlté. A 23 esztendős játékos megjegyezte, hosszú időt kellett kihagynia emiatt, ám a műtét sikeres volt, és amióta visszatért a jégre, nem adódott gondja ezzel a testrészével.

Szép kilátások

A hálóőr az aranyérmes borsodiaktól tette át a székhelyét a legutóbbi MOL Liga szezonban negyedik pozícióban záró hajdúsági alakulathoz. Kíváncsiak voltunk, szerinte a DHK mire lehet képes a pontvadászat 2016/17-es kiírásában.

– Komoly motivációval érkeztem. Ha a magyar magnak sikerül összeállnia, akkor bármire képesek lehetünk, a bajnoki címet sem tartom irreális célnak. Az utóbbi időben többször jártam Debrecenben, már kiválasztottam a lakásomat. Sikerült elintéznem a személyes ügyeimet korábbi lakhelyemen, így teljes erőbedobással és maximális koncentrációval vághatok bele az edzésekbe – zárta mondandóját Gyenes.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!