Sport

2016.07.19. 08:55

Gyulai Memorial - Baji Balázs és Kővágó Zoltán is győzött, Rudisha a világ idei legjobbjával nyert 800-on

Székesfehérvár - Baji Balázs 110 gáton jó idővel, míg Kővágó Zoltán diszkoszvetésben idei legjobbjával győzött hétfőn a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon, amelyen a világcsúcstartó David Rudisha a világ idei legjobb eredményével győzött férfi 800 méteren.

Székesfehérvár - Baji Balázs 110 gáton jó idővel, míg Kővágó Zoltán diszkoszvetésben idei legjobbjával győzött hétfőn a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon, amelyen a világcsúcstartó David Rudisha a világ idei legjobb eredményével győzött férfi 800 méteren.

A női súlylökés versenyének "hajrájában" kezdték meg versenyüket a férfi diszkoszvetők, és az már az első sorozatban látszott, hogy a másfél hete Európa-bajnoki hatodik helyet szerző Kővágó nagyszerű formában érkezett Székesfehérvárra is. Az athéni olimpia ezüstérmese már elsőre 64 méter fölé jutott. A második sorozatban aztán eldöntötte az első helyet, 67,13 méterrel megerősítette vezetését, eredményét a svéd Daniel Stahl csak megközelíteni tudta (66,92 m), így az is belefért a magyar számára, hogy az utolsó négy dobása érvénytelen volt.

"Az idei legjobbamat dobtam egy fontos versenyen, úgyhogy elégedett vagyok. Készültünk erre a viadalra, és igyekeztem mindent megtenni, sikerült" - nyilatkozta a győztes diszkoszvető.

A férfi 110 méteres gátfutás első számú favoritja az idei ranglistavezető jamaicai Omar McLeod volt, aki azonban a rajt után többször is hibázott, majd elesett. Mindez nem zavarta meg a mellette futó, friss Eb-ezüstérmes, országos csúcstartó Baji Balázst, aki ugyan szintén több gátba belerúgott, ám jó tempóban futott a célig, és biztosan nyert, 13.33 másodperces remek eredménnyel.

"Fantasztikus volt a közönség, én pedig csak futottam, ahogy tudtam. Örülök a győzelemnek és annak is, hogy elég jó idővel nyertem" - nyilatkozta Baji, hozzátéve, biztos benne, hogy a riói olimpiáig még tud javítani a formáján, ezért bizakodva készül a játékokra.

A viadal legnagyobb sztárja, David Rudisha azt ígérte a verseny előtt, hogy megpróbálja a világ idei legjobb eredményét elérni a kétkörös távon, és a kenyaiak olimpiai bajnoka, világcsúcstartója nem is okozott csalódást, imponálóan futott, és magabiztosan győzött, méghozzá - ahogy ígérte - 2016 legjobb eredményével, 1:43.35 perccel.

Férfi magasugrásban a bahamai világbajnok Donald Thomas és az ukrán vb-győztes Bohdan Bondarenko vívott élvezetes csatát. Thomas harmadikra jutott át a 2,33 méteren, majd Bondarenko 2,35-tel válaszolt, a bahamai azonban 2,37 méteren is átjutott harmadik kísérletére. Az ukrán ezek után 2,39-en egyszer próbálkozott, ám nem járt sikerrel, így jelezte, befejezi a küzdelmet. Thomas pedig már győztesként 2,41-re emeltetett, amit azonban nem sikerült átugrania.

Az olimpiai címvédő granadai Kirani James esélyeshez méltó magabiztossággal, 44.60 másodperccel lett első 400 méteren. Női 200 méteren a szám kétszeres olimpiai bajnoka, a jamaicai Veronica Campbell-Brown, míg a férfiak félkörös távján a 100-on is győztes dél-afrikai Akani Simbine gondoskodott a kiváló eredményről: előbbi 22.52, utóbbi pedig 20.16 másodperccel ért célba elsőként.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!