Sport

2016.07.24. 16:53

Duplázásra készül a DHK új kapusa

Debrecen - Az UTE-ből érkező Pleszkán Józsefet eddig csak pozitív benyomások érték a hajdúsági együttesnél.

Debrecen - Az UTE-ből érkező Pleszkán Józsefet eddig csak pozitív benyomások érték a hajdúsági együttesnél.

Új fejezet kezdődött Pleszkán József életében: az Újpestnek négy év után búcsút intő jégkorongozó a következő szezonban a Debreceni Hoki Klubot erősíti. A 23 esztendős kapus az alapszakaszban húsz mérkőzésen kapott lehetőséget a MOL Liga legutóbbi idényében, míg a rájátszásban három alkalommal őrizhette a negyeddöntőben éppen a hajdúságiak ellen alulmaradó lila-fehérek „ketrecét”.

Ismerős arcok

– Hosszas mérlegelés előzte meg a döntésemet – vágott bele Pleszkán. – Négy évig játszottam Újpesten, úgy éreztem, kell egy új impulzus, egy váltás az életemben. Több ajánlat közül válogathattam, de a debreceniek által felvázolt tervek rögtön felkeltették az érdeklődésemet. Egyéves szerződést kötöttem új klubommal, ám ha a vezetők elégedettek lesznek a produkciómmal, nem zárkózom el egy hosszabb távú megállapodástól. Eddig csak pozitív impulzusok értek, jól érzem magam Debrecenben. Ambiciózus játékosnak tartom magam, minden tőlem telhetőt megteszek a siker érdekében. Nem ismeretlen közegbe csöppentem, hiszen a keret több tagja korábban már a csapattársam volt, illetve vannak olyanok, akiket a korosztályos válogatottakban ismertem meg. A beilleszkedésem ennek köszönhetően zökkenőmentesen zajlott. Szerencsére a légiósok és a magyarok között is napról napra javul az összhang. Kapustársamat, Gyenes Dávidot ugyancsak régóta ismerem. Gyeni egy rendes srác, akinek példamutató a hozzáállása. Bízom benne, hogy stabil támaszai leszünk a DHK-nak.

Számítanak a szurkolókra

A hálóőr a cívisvárosi alakulat hivatalos weboldalának adott interjújában elmondta, a bajnoki címet, valamint a Magyar Kupa elsőséget sem tartja elképzelhetetlennek. Kíváncsiak voltunk, mennyire gondolja ezt komolyan a hokis.

– Egy sportolónak nem lehet más célja, mint az első hely. Úgy vélem, remek gárdánk lesz, ezért nem kell, hogy kishitűek legyünk. Minden sorozatot, ahol elindulunk, meg akarunk nyerni. A drukkereinkre nagy szükségünk lesz, mivel a buzdításuknak köszönhetően átlendülhetünk a holtpontokon, illetve szurkolásukból erőt meríthetünk. Múlt hétfőn belevágtunk a felkészülésbe, az első héten rávezető jellegű tréningeken vettünk részt. Jevgenyij Muhin megpróbálta felkészíteni a testünket a ránk váró kőkemény edzésekre. Az orosz mestertől azt kaptam, amire számítottam. Egy szigorú, de következetes trénernek ismertem meg – nyilatkozta Pleszkán.

- HBN-BÁ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!