Sport

2016.07.23. 11:00

Debreceni gimnazista íjász küzd az Ifjúsági Európa Bajnoki címért

Debrecen - A Letizia Sportclub 18 éves íjásza, Orosz Viktor 40 fő között az élmezőnyben végzett a keddi kvalifikációs fordulón. A maximális 720 pontból 707-et lőtt, ezzel egy ponttal maradt le az első helyezettől.

Debrecen - A Letizia Sportclub 18 éves íjásza, Orosz Viktor 40 fő között az élmezőnyben végzett a keddi kvalifikációs fordulón. A maximális 720 pontból 707-et lőtt, ezzel egy ponttal maradt le az első helyezettől.

A pontszám viszont egyúttal meghozta neki az Európa Kupagyőzelmet, melyen a rangsor, a kupasorozat két fordulójában, a rangsorolókon lőtt pontszámok összegéből áll össze. Ez az eredmény egyébként új magyar

országos csúcs az ifi és a felnőtt korosztályban is! Talán emlékeznek még: itt a verseny során 50 méterről kell eltalálni a lőlapot, ahol a 10 pontos kör 8 cm átmérőjű, mintha a Nagyerdei Stadion félpályájáról kellene eltalálni egy almát...

A fiatal tehetség 10 éves kora óta íjászkodik, ezzel együtt már több mint negyven új országos csúcsot lőtt, ez a második Európa Kupa győzelme, de nyert már Világkupát és nem mellesleg a World Archery Európa Bajnoka és háromszoros Világbajnoka! Mindezt egy olyan sportágban, melynek támogatottsága nagyon csekély, eszköz és költségigénye viszont magas. Eredményeit a kitartó szorgalom, rengeteg edzés, a szülői támogatás, a klub szakmai háttere és a MOL Új Európa alapítvány támogató programja segíti.

Pénteken az EB a kieső mérkőzésekkel folytatódott tovább, ahol Orosz Viktor izgalmas küzdelmekben (ahol a max pont 150 lehet) először a brit James Howell ellen nyert 148-140 pontra, majd a nyolcaddöntőben a szintén brit Luke Ralls-t ejtette ki 145-144 ponttal. A negyeddöntőben a spanyol Javier Cerezo Bernet következett, ellene 148-144 ponttal nyert. Az elődöntő 147-144 pontos győzelme Viktort az aranydöntőbe vezette,

ellenfele az olasz Viviani Mior a bronzéremért indulhatott.

Az Európa Bajnoki címért és az aranyéremért szombaton, magyar idő szerint 15:00 órakor küzd majd az olasz Jesse Sut-tal, melyet élőben közvetít online az archery tv. Szurkoljunk együtt a magyar EB győzelemért!

- Letizia Sportclub -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!