Sport

2016.07.23. 11:43

Az első meccsen ment el

Debrecen - A zsodinói sokk után vasárnap a Vasas ellen kellene talpra állnia a Lokinak.

Debrecen - A zsodinói sokk után vasárnap a Vasas ellen kellene talpra állnia a Lokinak.

Számítottunk rá, hogy zártan fog védekezni az ellenfél, sajnos, az első mérkőzéssel ellentétben, a visszavágón nem tudtunk ziccereket kialakítani. Egyszerűen nem találtuk az ellenszert, csak helyzet előtti szituációkig jutottunk, húsz méternél közelebb alig-alig kerültünk az ellenfél kapujáig, így elmaradtak a remélt góljaink – foglalta össze sebtében a Torpedo Zsodino elleni, 1–0-s vereséget hozó Európa Liga-selejtező lényegi részét a DVSC-TEVA vezetőedzője, Kondás Elemér.

Itthon eldönthettük volna a továbbjutás kérdését.

Kondás Elemér

Koncentráltabban!

Mint ismert, a Loki kettős vereséggel búcsúzott a kontinens futballporondjától, az egy héttel előtti 2–1-es fehérorosz győzelmet egy újabb követte csütörtök este. Az eredményen túl a debreceniek elképzelés nélküli játéka volt a legaggasztóbb.

– Úgy vélem, ez a párharc a hazai meccsen ment el, ott eldönthettük volna a továbbjutás kérdését a helyzeteink alapján. Idegenben már nem ment a felállt védelem ellen, amikor pedig gólt rúgtak, gyakorlatilag eldőlt a párharc, bár ha utána közvetlenül betalálunk, még maradt volna sansz. Azt kértük a játékosoktól, hogy ne ívelgessék céltalanul föl a labdát, mert a kapusuk és a belső védőik is magasak, inkább a széleken bontsák meg a védelmet, illetve kísérletezzenek átlövésekkel. Ebből azonban ezúttal nem sok minden valósult meg – folytatta a hajdúságiak trénere.

A kiesés ellenére természetesen az élet megy tovább, a hétvégén folytatódik a bajnokság, vasárnap 18 órától a Vasas vendége lesz a DVSC.

– Nincs mese, győzelmekkel kell rálelni a helyes útra. Mostanság nem vagyunk eléggé koncentráltak, büntetőt és ziccereket hibázunk el. Ugyan lesz több hiányzónk is Angyalföldön sérülések miatt, gondolok itt Aleksandar Jovanovicra, Korhut Mihályra, Szakály Péterre és Holman Dávidra. Akik a helyükre állnak vasárnap este, azoknak kell megoldaniuk a feladatot.

HBN


Debrecen – Éjjel hazatért a csapat, délután már itthon lesz edzés, de sérülés miatt nem mindenkinek.


Debrecen – A cívisvárosiak a hazai vereséget követően idegenben is alulmaradtak a Zsodino ellen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!