Sport

2016.07.01. 14:48

Az alaphang megvan a csütörtöki visszavágóra

Debrecen - A Loki öt gólt lőtt a La Fioritának idegenben, és készülhet a fehéroroszok elleni következő párharcra.

Debrecen - A Loki öt gólt lőtt a La Fioritának idegenben, és készülhet a fehéroroszok elleni következő párharcra.

Az elvártnak megfelelően meggyőző fölénnyel és nagy különbséggel, 5–0-ra hozta az idénybeli első tétmeccsét a DVSC-TEVA, a hajdúságiak a La Fiorita otthonában diadalmaskodtak Szakály (2), Tisza (2) és Kulcsár góljaival. A San Marinó-i mérkőzést az Európa Liga első selejtezőkörében rendezték meg, a visszavágóra csütörtökön 18 órakor kerül sor a Nagyerdei Stadionban.

Más párharc lesz

– Természetesen kielemeztük videofelvételek alapján az ellenfelet és nagyjából arra számítottunk tőlük, amit végül nyújtottak csütörtökön este – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak az ötödik gólt jegyző Kulcsár Tamás. – Az ilyen meccseken az a legfontosabb, hogy minél előbb előnyt tudj szerezni, ez szerencsére nekünk most sikerült. Azt azért elmondanám, hogy nagyon megsüvegelendő, ahogyan a La Fiorita játszott, egy pillanatra sem adták föl és nem álltak le. Kedvező volt a sorsolásunk, ekkora különbség azért mindenképpen volt a két gárda között – mondta Kulcsár. A támadót arra kértük, elevenítse föl, miként esett a találata.

– Ferenczitől kaptam egy jó ütemű indítást a bal oldalon, keresztbe mozogtam, a jobbhátvédjük elvétette a labdát, pont elém került és laposan a hosszú sarokba lőttem. Nagyon örültem, hiszen a gól mindig jól jön egy játékosnak, ráadásul mostanában nem voltam eredményes, ennek ellenére nem görcsöltem erre rá. A felkészülésem jól sikerült, adtam gólpasszokat és egyébként is az a lényeg, hogy a csapat eredményes legyen – vélekedett a játékos, aki szerint egy sportember sosem jelentheti ki egy visszavágó előtt, hogy eldőlt a párharc. – Nyilván nagyon kedvező helyzetben vagyunk, ez nem vitás és az a célunk, hogy a visszavágón, remélhetőleg szép számú közönség előtt, ismét jó mérkőzésen nyerjünk. Általában mindig csak a következőre mérkőzésre szoktunk figyelni, most azonban nem tagadom, már szóba került a repülőgépen a következő forduló, amikor a fehérorosz Torpedo-BelAZ Zhodino ellen mérkőzünk meg, az a párharc biztosan egészen más lesz, mint a mostani.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!