Sport

2016.06.16. 19:15

Salánki Laci lett a DVSC főedzője

Debrecen, Hajdúhadház - A hajdúhadházi részleget vezeti Nagy Tímeával közösen hosszú ideje Salánki László, akinek igazából hatéves kemény munkája ért be - mondta Szabó Sándor, a klub elnöke. Az egyesület vezetősége ugyanis kinevezte őt a debreceni DVSC-központ szakmai irányítójának is. Innentől kezdve párhuzamosan végzi hajdúhadházi és debreceni feladatát.

Debrecen, Hajdúhadház - A hajdúhadházi részleget vezeti Nagy Tímeával közösen hosszú ideje Salánki László, akinek igazából hatéves kemény munkája ért be - mondta Szabó Sándor, a klub elnöke. Az egyesület vezetősége ugyanis kinevezte őt a debreceni DVSC-központ szakmai irányítójának is. Innentől kezdve párhuzamosan végzi hajdúhadházi és debreceni feladatát.

A klub Hutai László, Rácz Irén, Fényes Zsolt munkáját sokra tartva is a váltás mellett döntött. Ők ezután is a klub részét képezik, hiszen a jövőben szükség lesz a közreműködésükre. Tivadar Lajos tapasztalataira azonban a mindennapok során is számítanak.

Szerdán a DVSC debreceni termében lestük meg milyen a lassan újra formálódó munka - pár hadházi "vendégmunkás" vagy éppen a profiskodó Toby segítségével.

Salánki Laci beszélt a tervezett változásokról: "A nyári szünetben összevont edzések lesznek, azaz kezdő, haladó versenyzők együtt 17 órától. A hobbista edzések 19 órától lesznek Debrecenben. Ezek az időpontok szeptember 1-ig érvényesek, utána a kezdő és haladó csoport 16:30-tól, a versenyzők 18 órától kezdenek ahol eddig is, az Euro Szakközépiskolában. A hobbisták ugyanúgy 19 órától később is. Nagy Tímea is részt vesz segítségként ebben, mert nyilván nekem a fő profilom a versenyzők nevelése. Úgy gondolom, hogy egyelőre elférnek a versenyzők és a hobbisták egyszerre, hiszen nagy a csarnok. Ám remélem, hogy később már a versenyzőknek is kevés lesz! :) A hadházi összevont edzések nyáron délelőtt 11-től vannak. Ez már tavaly is így volt és működött. Szeptembertől ott is változások lesznek, vagyis a délelőtti tréning lehetősége megmarad annak, aki tud jönni, de mellette a kezdők és a haladók 14:30-tól, a juniorok és az ifik, valamint a felnőttek Debrecenben edzenek az ottaniakkal 16:30-tól."

Az új vezetőedző elmondta véleményét is a DVSC-ben rejlő lehetőségekről: "Azt gondolom, hogy az ország második legnagyobb városában lenni kell lehetőségnek az ökölvívás terén. A fő célom, hogy feltöltsem a debreceni bázist is gyerekekkel, versenyzőkkel. Tudom, nem lesz egyszerű a dolgom, de már építettem csapatot, szóval úgy gondolom, hogy erre most is képes leszek. Nyilván van egy elképzelésem, hogy mennyi idő kell ahhoz, amikor már rangosabb tornákra is tudok vinni versenyzőket innen is - gondolok itt akár egy diákolimpiára vagy hasonló viadalokra -, és ezen az elképzelt időintervallumon nem akarok túlcsúszni. Szóval dolgoznom, dolgoznunk kell, de keményen ám, hogy eredményt érjünk el! Viszont ez sem ismeretlen számomra. Az jó, hogy marad néhány régi bunyós is a klub debreceni részlegénél, akik értek el már kisebb-nagyobb itthoni és nemzetközi sikereket is (Nagy Bence és Pallás Szimonetta), így köréjük tudok építeni egy magot. Szeptembertől több hajdúhadházi versenyző is bent fog edzeni Debrecenben, akik szép eredményeket értek már el eddig is. Emellett természetesen a hadházi edzéseket az ottaniaknak is ugyanolyan lelkesedéssel fogjuk tartani, mint eddig, hiszen Nagy Timi amellett, hogy válogatott bokszoló, a tréningekbe is nagy mértékben besegít. A két helyszín között semmiféle különbséget nem teszek, komoly munka zajlik majd itt is, ott is. Bízom benne, hogy Debrecenben is sok gyerek fog látogatni az edzésekre. Ősztől több tervünk is megvalósulhat majd, amelyek - reméljük - népszerűsíteni fogják a DVSC-t Debrecenben. Azt gondolom, hogy az elmúlt években megújult DVSC-csarnok szellemisége is meg kell változzon, méghozzá pozitív irányba!"

- Koppányi Szabolcs -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!