Sport

2016.06.03. 13:46

Rekordot döntenének az újvárosi focisták

Balmazújváros - Kónya Márk szerint bár nem túl veszélyesek a szigetszentmiklósiak, a pontrúgásaikra azért érdemes lesz figyelni.

Balmazújváros - Kónya Márk szerint bár nem túl veszélyesek a szigetszentmiklósiak, a pontrúgásaikra azért érdemes lesz figyelni.

Utoljára indul harcba a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a Merkantil Bank NB II. 2015/16-os kiírásában: vasárnap 18 órától a Szigetszentmiklós otthonában zárják a szezont Feczkó Tamás tanítványai.

Az Újváros jelenleg a hatodik helyen áll 48 ponttal, míg az SZTK a tizenötödik 27 egységgel. A hajdú-bihariak végső helyezése még nem dőlt el, ha nyernek, feljebb kapaszkodhatnak, persze csak ha a Csákvár és a Kisvárda boltik. Az viszont már tuti, hogy Tamási Zoltán gárdája kiesik a másodosztályból.

Nyerni mennek

– Mindenképp győzelemmel szeretnénk zárni az idényt! – jelentette ki Kónya Márk, a Balmazújváros középpályása. – Ha nyerünk, akár a negyedik pozíció is meglehet, illetve egy esetleges siker esetén 51 ponttal zárnánk, amire még nem volt példa, így rekordot döntenénk. Mondhatom, hogy jó formában vagyunk, egy-két meccset leszámítva kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk – ezt a produkciót most úgymond megkoronázhatjuk. Bár riválisunk nem túl acélos, azért érdemes lesz a pontrúgásaira figyelni. Videóztunk, kielemeztük a szigetszentmiklósiakat, ha koncentráltak leszünk, nem hiszem, hogy gondot okozhat a legyőzésük. Igaz, már kiestek, de így is arra számítunk, hogy még utoljára odateszik magunkat, erre is felkészültünk – fogalmazott Kónya.

Ősszel 4–1-es újvárosi sikert hozott a felek csatája, a Balmaz középpályása ezúttal is kiegyezne egy hasonló eredménnyel, bár mint mondta, mindegy mennyivel, csak nyerjenek.

A Pest megyeiek arénája műfűvel van borítva, amihez nincsenek hozzászokva az újvárosiak. – A héten párszor műfüvön edzettünk, hogy szokjuk. Bár kissé furcsa lesz, mégsemgondolom, hogy különösebben megnehezítené a dolgunkat ez a fajta játéktér – zárta mondandóját Kónya.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!