Sport

2016.06.17. 18:40

EURO-2016 - Ügyeleti telefonszolgálatot tart szombaton a KKM

Budapest - A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli és állampolgársági főosztálya szombaton ismét 24 órás telefonos ügyeletet tart.

Budapest - A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli és állampolgársági főosztálya szombaton ismét 24 órás telefonos ügyeletet tart.

A konzuli szolgálat honlapján pénteken közzétett tájékoztatásban azt írják: a magyar válogatott mérkőzésének napján, szombaton 12 órától a konzuli főosztály 24 órán át elérhető lesz a 06 1 458 1682-es és a 06 1 458 1634-es telefonszámokon.

A konzuli szolgálat más alkalmakkor hétfőtől csütörtökig 8 és 16.30 között, pénteken pedig 8 és 14 óra között érhető el ezeken a telefonszámokon. Munkaidőn túl a 06 1 458 1000-es számot lehet hívni.

A KKM korábban közölte, hogy a június 10. és július 10. közötti franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság idejére a magyar állampolgárok konzuli védelmének ellátására megerősített konzuli jelenlétet biztosít.

A marseille-i konzuli elérhetőségeket a konzuli szolgálat honlapján tették közzé. A városban a mérkőzés napján mobil konzuli egység van jelen a helyszínen, ez a szurkolói zónák közelében közvetlenül is elérhető.

A honlapon emellett a Marseille-be érkező szurkolókat tájékoztatják a meccs helyszínéül szolgáló stadionnal és annak megközelíthetőségével kapcsolatban, továbbá közlik a biztonsági tudnivalókat is. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a június 11-ei randalírozásokat követően a helyi rendőrség az eddiginél szigorúbban lép fel a kihágások megfékezéséért.

A rendőrség külön felhívta a figyelmet, hogy a csoportosulásokat kiemelt figyelemmel kísérik, a belvárosban, a stadion és a szurkolói zóna körzetében a legkisebb rendbontás esetén is szigorúan lépnek fel. A rendbontókat őrizetbe veszik, esetüket a bíróság gyorsított eljárásban tárgyalja, és letöltendő börtönbüntetést is kiszabhat. Ha a bíróság szabadon is engedi az illetőt, a rendőrség az országból kitoloncolhatja. A csoportos rendbontást az UEFA is bünteti, súlyos esetben a tornán részt vevő válogatott kizárása is felmerülhet.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!