Sport

2016.06.11. 18:47

Egy új igazolás, egy győzelem és egy vereség: ez a DVSC szombati mérlege

Debrecen - Két edzőmeccset is játszott a DVSC csapata szombaton délután a Spartak Miava ellen. Az első összecsapáson a Loki Tisza Tibor duplájával 2–1-re győzött a szlovákok ellen.

Debrecen - Két edzőmeccset is játszott a DVSC csapata szombaton délután a Spartak Miava ellen. Az első összecsapáson a Loki Tisza Tibor duplájával 2–1-re győzött a szlovákok ellen.

A debreceniek hivatalos honlapjának beszámolója szerint a derbi eleje inkább a tapogatózással telt, majd a 16. percben megszületett az első gól. Tisza a kapust elfektetve, a védők között lőtt az üres kapuba. A csapatok nem csupán egymással, hanem a nagy esővel is megküzdöttek. A szünet előtt még Kulcsár, majd Djelmic előtt is adódott egy lehetőség, de ezek kimaradtak.

Fordulás után a vendégek is felvették a ritmust, de mégis a Loki növelte az előnyét, ismét Tisza volt eredményes. A 87. percben szépített az ellenfél, ezzel beállítva a 2–1-es végeredményt.

Takács és Holman is betalált

A második találkozón már a szlovák gárda bizonyult jobbnak, 3–2-re nyert a Spartak Miava. A 26. percben egy szabadrúgást követően lőtték magukat előnybe a vendégek. A félidő végéhez közeledve Horváth futott el bal szélen, majd adott középre az ott érkező Takácsnak, aki egyből lőtt, de próbálkozása pár centivel a kapu mellett elhagyta a játékteret.

A szünetet követően már a debreceniek játszottak veszélyesebben, de egyenlíteni nem sikerült. A szlovákok ellenben belőtték második, sőt, harmadik góljukat is. A folytatásban Takács, majd Holman is betalált, 3–2-es Spartak-sikerrel zárult a mérkőzés.

Új igazolás

A DVSC-vel kapcsolatos hír még, hogy a piros-fehérek leigazolták Mészáros Karolt, a játékos a Puskás Akadémiától érkezett. A labdarúgó a középpályán és a támadó sorban is bevethető, a Slovan Bratislavában nevelkedett. Fiatal kora ellenére 94 bajnoki és nemzetközi mérkőzésen kapott szerepet, ezeken összesen 18 gólt szerzett.

HBN


Az első edzőmeccs

DVSC-TEVA - Spartak Miava 2–1 (1-0)

Debrecen-Pallag. Vezette: Nagy R.

DVSC-TEVA: Balogh J. (Radosevic) – Bokros (Nagy Z.), Ludánszki (Nagy K.) - Szatmári, Barna – Djelmic, Jovanovic, Szakály, Mészáros K. (Balogh K.) – Kulcsár, Tisza (Virág Á.)

Spartak Miava: Hruska – Mehremic (Konicek), Pavlik, Cernacek, Ciernik – Ferehcic, Duga, Bilovsky, Copko – Abraham(Pecha), Mudry

Gól: 1-0 Tisza (16.), 2-0 Tisza (55.), 2-1 Mudry (87.)


A második edzőmeccs

DVSC-TEVA - Spartak Miava 2–3 (0-1)

Debrecen-Pallag. Vezette: Karakó.

DVSC-TEVA: Verpecz – Kinyik, Brkovic, Mészáros N., Ferenczi J., Bereczki, Varga J., Sekulic (Castillion 46.) - Horváth Zs.(Nagy K. 83.), Holman, Takács

Sparta Miava: Solhicka – Ostojic, Pavlik, Machover, Kona – Beho, Kolar, Duga, Marcek – Daniel, Kukol

Gól: 0-1 Ostojic (26.), 0-2 Kolar (59.), 0-3 Mehremic (60.), 1-3 Takács T. (65.), 2-3 Holman (71.)​


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!