Sport

2016.06.18. 11:24

Egy izgalmas, új helyszínen

Baku - Bakuban Hamiltonék mellett Pharrell Williams és Enrique Iglesias lesz a sztár.

Baku - Bakuban Hamiltonék mellett Pharrell Williams és Enrique Iglesias lesz a sztár.

A vasárnapi kanadai futam után gyorsan át kellett települniük a csapatoknak Európába, hogy ezen a hétvégén már Azerbajdzsán fővárosának, Bakunak igen érdekesnek és helyenként rendkívül szűknek ígérkező utcai pályáját térképezzék fel. A vonalvezetés most nem egy ultramodern aszfaltcsík lesz, s nem is a monacóihoz hasonlító utcai pálya, hanem e kettő keveréke. A bakui Európa Nagydíj szervezői nem bíztak semmit a véletlenre, Pharrell Williams és Enrique Iglesias-koncert, illetve egy sor híresség teszi még vonzóbb célponttá a helyszínt – fogalmazott az Amber PR.



Fernando Alonso, mint a verseny hivatalos nagykövete, még márciusban bejárta a helyszínt és lelkesen nyilatkozott róla. – Nagy megtiszteltetés, hogy én lehetek az első Forma–1-es pilóta, aki ellátogathatott ebbe a csodálatos városba. Érkezésem óta nagy szeretet vesz körül. Nagyon lenyűgözött mindaz, amit láttam. Teljesen biztos vagyok abban, hogy a Baku City Circuit az idei Forma-1-es versenynaptár egyik legemlékezetesebb pályája lesz. Ahogy ez a gyönyörű város, úgy a pálya is sikeresen ötvözte a korszerűséget a múlt emlékeivel. Ahogy a pálya elnyúlik az Öreg Város falaitól a háttérben a Lángtornyokkal, jól példázza mindezt! Ami a versenyt illeti, izgatottan várom, hogy kipróbálhassam a tudásomat ezen a technikás pályán, főként azokban a szűk, kacskaringós kanyarokban – nyilatkozta tavasszal a McLaren spanyolja, aki a versenynaptár leggyorsabb pályájaként aposztrofálta a bakui helyszínt.

Az Európa Nagydíjat vasárnap 15 órától rendezik (tv.: Duna TV, élő).

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!