Sport

2016.05.14. 12:38

Újvárosba jönnek az egriek, óriási csatára van kilátás

Balmazújváros - A hajdú-bihariak és a Heves megyeiek is győzelemmel hangoltak az egymás elleni ütközetre.

Balmazújváros - A hajdú-bihariak és a Heves megyeiek is győzelemmel hangoltak az egymás elleni ütközetre.

Ismét hazai pályán meccsel a Balmazújváros: a férfi kézilabda NB I. alsóházi rájátszásának 10. fordulójában az Eger SBS Eszterházy látogat a Kőnig Rendezvényközpontba, szombaton 17 órától mérkőz­nek meg a csapatok.

A Balmaz jelenleg a hetedik 20 ponttal, míg az Eger az utolsó, 14. pozícióban van 11 egységgel. Igaz, közel hasonló teljesítményt nyújtottak az egyletek eddig a play offban, csak épp Füzesi Ferenc alakulata több pontot vitt magával. Négy siker, két döntetlen és három vereség a mérlege az újvárosiaknak a rájátszásban, az Eger négyszer győzött, egyszer ikszelt és négyszer alulmaradt.

Március 30-án, szerdán a Kemény Ferenc Sportcsarnokban találkoztak a gárdák, akkor félidőben 13–11-re mentek a hazaiak, akik a végén sem engedték ki a kezükből a győzelmet, szoros meccsen, egy góllal, 22–21-re diadalmaskodtak.

A bajnokság alapszakaszában először október végén csapott össze a két társaság, saját otthonukban 22–21-re gyűrték le Oláh Gáborék a Tóth Edmond vezette egrieket, akik a „visszavágón” revánsot vettek, hiszen simán, 26–18-ra verték a hajdú-bihariakat.

Legutóbb szerdán meccselt mindkét csapat: az Újváros fordulatos derbin 28–27-es sikert ért el a PLER ellen, az Eger 28–25-re győzött a Komló otthonában.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!