Sport

2016.05.17. 14:46

Toby visszatér a kötelek közé

Debrecen - Egy ceglédi profi gálán, Kis Máté ellen mérkőzik meg 79 kilóban szombaton Török Ferenc.

Debrecen - Egy ceglédi profi gálán, Kis Máté ellen mérkőzik meg 79 kilóban szombaton Török Ferenc.

Egy ideig csend volt Török „Toby” Ferenc körül: még december közepén lett volna meccse a debreceni profi ökölvívónak, amire azonban végül nem ment el, mert problémák akadtak a súlyával. De most az élet úgy hozta, hogy újabb lehetőséget kínált számára a Felix Promotion, Törököt is meghívták a május 21-én, szombaton Cegléden rendezendő élő televíziós bokszgálára, melyen Szellő Imre vívja majd a főmérkőzést.

– Ilyen-olyan okok miatt tavaly június óta nem bokszoltam profi meccsen, ami alaposan megviselt. Sok csalódás ért, el kell ismernem, hogy a Baranyi Richárd elleni vesztes ütközet miatt összeomlottam, és utána sem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy reméltem. Azt hiszem, jót tett a pihenő, felfrissülve vágok neki az újabb kihívásnak. Váratlanul ért ez a hétvégi lehetőség, de jobb is így, nem volt időm „rápörögni” – mondta Toby.

A bokszoló május 8-án próbára tette magát a DVSC bokszklub által rendezett debreceni pofonpartin. – Háromszor három percet bunyóztam egy román srác, Murkuta Lucian ellen, akit kétszer is padlóra küldtem. Úgy érzem, jól ment, ezt jelzi az is, hogy egyhangú pontozással nyertem. Egy ideje már a DVSC-nél edzek, Hutai László irányítása alatt. Végre újra élvezem azt, amit csinálok, várom már a szombatot. Kis Mátét jól ismerem, ellene debütáltam a profik között. Akkor kikaptam, remélem, ezúttal én járok sikerrel, győztes meccsen jó visszatérni – bizakodott Török, aki maga is tart edzéseket a DVSC-ben, ahogy ő, tanítványa, a 15 éves Mezei Zsolt is sikerrel járt a nemrégiben rendezett pofonpartin.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!